DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
30. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Skolotāju konferencē Kuldīgā sveic “Gada cilvēks izglītībā 2019” saņēmēju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 30. augustā, notika 11. Kuldīgas novada skolotāju konference. Tās laikā sumināja Kuldīgas novada Domes balvas “Gada cilvēks izglītībā 2019” ieguvēju un darba jubilārus.

Pedagogus pirms jaunā darba cēliena uzrunāja Kuldīgas novada Domes priekšsēdētājas vietnieks Viktors Gotfridsons, novēlot skolotājiem priecīgu un ražīgu darbu jaunajā mācību gadā. Ar iedvesmojošu uzrunu konferencē uzstājās mācītājs un arī sociālo zinību skolotājs Mārtiņš Burke-Burkevics. Viņš pedagogiem novēlēja atrast īpašu pieeju katram skolēnam un atgādināja par pedagogu lielo lomu un atbildību par nākamo paaudžu sagatavošanu dzīvei un vērtību ieaudzināšanu.

Skolotāju konferencē V. Gotfridsons sveica Kuldīgas novada Domes balvas “Gada cilvēks izglītībā 2019” saņēmēju – Kuldīgas Centra vidusskolas skolotāju Antru Spuļģi. Balvā A. Spuļģe saņēma klēpjdatoru. Skolotāja Spuļģe apbalvojumam izvirzīta par darbu ar talantīgiem skolēniem, radošumu un inovācijām izglītībā. Viņa Kuldīgas Centra vidusskolā strādā kopš 2002. gada – pamatskolā pasniedz sociālās zinības un Latvijas vēsturii, pasaules vēsturi, novada mācību, bet vidusskolā – vēsturi un kulturoloģiju, kā arī audzina 8. klasi. A. Spuļģei ir izglītības zinātņu maģistra grāds pedagoģijā. Kopš 2016./2017. mācību gada viņa vada Latvijas un pasaules vēstures, kulturoloģijas, filozofijas, politikas un tiesību, novada mācības metodisko jomu Kuldīgas novadā. Viņa ir arī mācību priekšmeta “Novada mācība” programmas līdzautore. Skolotāja nemitīgi turpina izglītošanos un profesionālo pilnveidi – apmeklē kursus un apmācības, ar tajās gūtajām atziņām un pieredzi pēc tam daloties ar kolēģiem gan skolā, gan novadā. Kolēģi A. Spuļģi raksturo kā stingru, prasīgu un taisnīgu, tai pat laikā uzsverot, ka skolotājai ir laba humora izjūta, viņa ir saprotoša un atbalstoša pret audzēkņiem un kolēģiem. Skolotāja veicina un atbalsta savu audzēkņu dalību konkursos, olimpiādēs, projektos, pētniecisko un zinātniski pētniecisko darbu izstrādē, kur viņi arī gūst labus panākumus.

Savukārt pasākuma otrajā daļā pedagogiem tika piedāvāta iespēja atbilstoši savām interesēm piedalīties dažāda satura meistarklasēs, ko sagatavojuši viņu kolēģi, vietējie pieaugušo izglītotāji un lektori, dažādu jomu speciālisti no Rīgas un kaimiņpilsētām.

Apsveikumus jaunā mācību gada priekšvakarā saņēma arī Kuldīgas novada pedagogi – pedagoģiskā darba jubilāri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI