DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļai jauna vadītāja

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valmieras pilsētas pašvaldība

2019.gada 29.augusta Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē deputāti lēma Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas amatā apstiprināt Ievu Miķīti-Plusniņu.

“Valmieras vērtība ir ģimenes un ģimeniskums. Tāpēc man ir lepnums būt amatā, kur šīs vērtības tiek godātas. Vēlu, lai arvien vairāk cilvēku izvēlētos veidot ģimeni Valmierā. Lai top arvien vairāk stipru un skaistu ģimeņu, kas veido stipru Valmieru!” pēc iecelšanas jaunajā amatā stāsta Ieva Miķīte – Plusniņa.

Ieva Miķīte-Plusniņa no 1992. līdz 2006.gadam strādājusi Pilsonības un Migrācijas lietu pārvaldē un Valsts Robežsardzes Valmieras pārvaldē. Savukārt no 2006. līdz 2013.gadam I.Miķīte-Plusniņa bija Valmieras pilsētas pašvaldības Juridiskās nodaļas juriste, bet no 2013.gada 4.aprīļa līdz 2019.gada 29.augusta domes sēdes lēmumam viņa veica Valmieras pilsētas pašvaldības Juridiskās nodaļas vadītājas pienākumus.

I.Miķīte-Plusniņa ieguvusi Sociālo zinātņu bakalaura grādu un Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības diplomu/jurista diploma jurista kvalifikāciju, kā arī studējusi maģistrantūras programmā “Sabiedrības pārvaldība”. Zināšanas regulāri pilnveidotas, apmeklējot dažādus profesionālos kursus.

Prasības dzimtsarakstu nodaļas amatpersonām un darbiniekiem noteiktas Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likuma 12.pantā.

Jāpiemin, ka iepriekšējos 25 gadus Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas pienākumus veica Rita Viļumsone. Saskaņā ar R.Viļumsones iesniegumu, lēmums par viņas atbrīvošanu no amata ar 2019.gada 19.augustu pieņemts Valmieras pilsētas pašvaldības  2019.gada 25.jūlija domes sēdē.

Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļa veic laulību, dzimšanas un miršanas reģistrāciju, kā arī veido civilstāvokļa aktu reģistru arhīvu. Tāpat Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļa organizē svinīgo laulību gadskārtu (sudraba, zelta, dimanta u.c. kāzas) ceremoniju, lai stiprinātu ģimenes un laulības lomu mūsdienu sabiedrībā, kā arī godātu vērtības – ģimeni un laulību. Tāpat tiek piedāvāta arī Bērnības svētku ceremonija un citi pakalpojumi, plašāka informācija par tiem pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI