DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

VSAA aicina PNB bankas klientus pasteigties ar iesniegumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) informē, ka lai nodrošinātu iespēju PNB bankas klientiem, pensijas vai pabalstu saņēmējiem iesniegt iesniegumus konta maiņai, sestdien, 24.augustā, no plkst. 10:00 līdz plkst. 14:00 strādās VSAA klientu apkalpošanas centrs Daugavpilī, Ģimnāzijas ielā 10, jo tur ir vislielākais cilvēku pieplūdums.

Nedēļas laikā, kopš tika paziņots par PNB bankas apturēšanu, VSAA saņēmusi 17 210 PNB bankas klientu iesniegumus par bankas konta maiņu. 5260 pensiju saņēmējiem, kuriem tika aizturētas augustā izmaksājamās pensijas, pēc jauno kontu reģistrēšanas jau pensijas ir pārskaitītas.

Lai savlaicīgi izmaksātu pensijas septembrī, VSAA aicina ikvienu pensijas vai pabalstu saņēmēju nekavēties atvērt jaunu kontu vai izmantot jau esošu kontu  jebkurā kredītiestādē vai Pasta norēķina sistēmā (PNS) un iesniegt VSAA iesniegumu, norādot jauno konta numuru.

Ja augustā izmaksājamā pensija vai pabalsts sakarā ar bankas darbības apturēšanu PNB bankas kontā nebija ieskaitīts, VSAA maksājumu uz jauno kontu veiks nekavējoties pēc iesnieguma saņemšanas, un kontā tas tiks ieskaitīts trīs darba dienu laikā. Ja bijušais PNB bankas klients līdz nākamā mēneša pensijas izmaksai nebūs iesniedzis informāciju par to, kā turpmāk vēlas saņemt pensiju, tad izmaksa tiks aizturēta līdz brīdim, kad VSAA saņems konta numuru.

Iesniegumus var iesniegt klātienē jebkurā VSAA nodaļā, vienotajos valsts un pašvaldību klientu apkalpošanas centros, nosūtīt pa pastu, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, uz e-pastu edoc@vsaa.gov.lv vai iesniegt, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv Iesniegums iestādei.

VSAA adresētus iesniegumus par konta maiņu var nodot arī noteiktās bankas Citadele filiālēs, atverot kontu, arī PNB bankas filiālēs, kur notiek garantētās atlīdzības izmaksa.

Pensiju saņēmēji var izmantot arī iespēju saņemt VSAA maksājumu ar piegādi dzīvesvietā. Arī šajā gadījumā jāiesniedz VSAA iesniegums, ka turpmāk vēlas pensiju saņemt ar piegādi dzīvesvietā, norādot tās adresi. Izvēloties piegādi dzīvesvietā, ieteicams konsultēties VSAA.

Par visiem neskaidrajiem ar pensiju un pabalstu izmaksu saistītajiem jautājumiem aicinām vērsties VSAA. Tālr.: 64507020, E-pasts: konsultacijas@vsaa.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI