DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Vienota tīmekļvieta ar informāciju par atkritumu dalītas vākšanas iespējām Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019.gada 15.augustā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sagatavojusi grozījumus Ministru kabineta noteikumos[1], lai veicinātu iedzīvotāju iesaistīšanos atkritumu šķirošanā. Tie paredz vienotas tīmekļvietas www.skiroviegli.lv izveidi un regulāru informācijas atjaunošanu, lai iedzīvotājiem nodrošinātu ērti pieejamu informāciju par atkritumu dalītas vākšanas iespējām visā Latvijas teritorijā. 

Valsts vides dienests sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Valsts reģionālās attīstības aģentūru ir uzsācis darbu pie vienotās atkritumu dalītās vākšanas tīmekļvietnes www.skiroviegli.lv (Šķiro viegli) izveides. “Šķiro viegli” ļaus iedzīvotājiem ērti atrast sev tuvākās atkritumu dalītas vākšanas vietas, saņemt nepieciešamo informāciju par atkritumu veidiem, kas attiecīgajā vietā tiek pieņemti, kā arī paziņot vietas apsaimniekotājam par neatbilstībām un pārkāpumiem, ja tādi tiek konstatēti.

Minētā tīmekļvietne jau ir izveidota, taču tur ievietotā informācija ne vienmēr ir aktuāla un precīza. Tādēļ VARAM izstrādātās izmaiņas normatīvajā regulējumā uzliks par pienākumu atkritumu apsaimniekotājiem www.skiroviegli.lv vietnē ievadīt un uzturēt aktuālu informāciju par dalītās vākšanas punktiem un laukumiem.

Iedzīvotāju ērtībām tiks izstrādāta arī vienkāršota mobilā lietotne, kurā būs iespējams atrast sev ērtāko atkritumu dalītas vākšanas vietu kartē, kā arī iepazīties ar papildu informāciju: adrese, pieņemamie atkritumu veidi u.c. Plānots, ka tīmekļvietne pilnīgā versijā un mobilā lietotne uzsāks savu darbību 2020.gada pavasarī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI