DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

VID Iekšējās drošības pārvaldei jauns direktors

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šī gada 2. augusta Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējās drošības pārvaldes direktors ir Aigars Prusaks.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme: “Esmu pārliecināta, ka, pateicoties atklātam konkursam, mums ir izdevies atrast zinošu un profesionālu Iekšējās drošības pārvaldes vadītāju, kurš būs atbildīgs par iestādes mērķu izpildi un sekmēs VID efektivitāti”.

VID Iekšējās drošības pārvaldes direktora galvenie uzdevumi ir nodrošināt efektīvu un kvalitatīvu noziedzīgu nodarījumu atklāšanu un novēršanu VID nodarbināto darbībā, nodrošināt valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu uzraudzību, veikt darba un attīstības plānošanu u.c.

Aigars Prusaks šim amatam tika izraudzīts atklātā konkursā, kura komisiju vadīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, bet komisijas sastāvā bija pārstāvji no Ģenerālprokuratūras, KNAB, Iekšējā drošības biroja, Valsts drošības dienesta, kā arī VID pārstāvji.

Konkurss noritēja trijās kārtās. Pirmajā atlases kārtā notika pretendentu iesniegto dokumentu izvērtēšana, savukārt otrajā kārtā notika pretendenta komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana, pārrunas ar pretendentiem par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un pretendenta redzējuma par Iekšējās drošības pārvaldes prioritātēm un attīstību, atspoguļojot priekšlikumus un konkrētus konstruktīvus risinājumus, novērtēšana, kā arī tiks novērtētas pretendentu profesionālās zināšanas atbilstoši amata prasībām. Savukārt, jau trešajā kārtā tika novērtētas pretendenta vadības kompetences.

Šobrīd VID Iekšējās drošības pārvaldē strādā 21 darbinieks. Galvenie darbības virzieni - izmeklēšana, operatīvais darbs un pārkāpumu prevencija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI