DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Ventspilnieks piedāvā kukuli Valsts policijas amatpersonām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 27.jūlijā, ap pulksten 20:00 Valsts policijā saņemta informācija no Ventspils pilsētas pašvaldības policijas par to, ka Ventspilī, Jaunupes ielā apturēts kāds transportlīdzekļa vadītājs, kurš vadīja automašīnu, būdams 1,68 promiļu reibumā. Kad Valsts policija ieradās notikuma vietā lai noformētu 1989.gadā dzimušam vīrietim administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietis piedāvāja likumsargiem kukuli. Pēc šī piedāvājuma likumsargi paskaidroja, ka viņa rīcība ir krimināli sodāma, taču vīrietis turpināja izteikt policistiem šo piedāvājumu.

Vīrietim par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Savukārt par kukuļa piedāvāšanas faktu ir uzsākts kriminālprocess par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai apsolītāja interesēs. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat arī līdzcilvēkiem aicinām atturēt draugus, paziņas un pazīstamos no sēšanās pie stūres alkohola reibumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI