DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs pauž atbalstu sakārtotam Apvienotās Karalistes izstāšanās procesam no ES

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 10. jūlijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Londonā tikās ar Apvienotās Karalistes parlamenta Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas vadītāju Tomu Tugendhatu(Tom Tugendhut), parlamenta Pārstāvju palātas Breksita komitejas vadītāju Hilariju Benu(Hilary Benn) un Apvienotās Karalistes ēnu kabineta breksita lietu ministru Keiru Stārmeru (Keir Starmer), lai pārrunātu Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) procesa gaitu un turpmāko abu valstu sadarbību, aktuālos ārpolitikas un drošības politikas jautājumus.

E. Rinkēvičs pauda Latvijas atbalstu sakārtotam Apvienotās Karalistes izstāšanās procesam no Eiropas Savienības (ES). “Apvienotā Karaliste ir svarīgs Eiropas Savienības un Latvijas sadarbības partneris. Mēs vēlamies ciešas nākotnes attiecības, turklāt pieaug sadarbības nozīme reģionālajos Baltijas un Ziemeļvalstu formātos, tostarp Ziemeļu Nākotnes forumā,” pauda ministrs.

Latvijas ārlietu ministrs norādīja, ka pašreizējais Apvienotās Karalistes un ES izstāšanās līgums ir labākais risinājums, kuru nav plānots atvērt jaunām sarunām starp ES dalībvalstīm un Apvienoto Karalisti. 

Ministrs informēja, ka Latvija ir pieņēmusi nepieciešamos likumus britu pilsoņu aizsardzībai pēc breksita tādās jomās kā uzturēšanās, sociālie, veselības aprūpes un izglītības jautājumi. Šie likumu grozījumi attieksies arī tad, ja ES un Apvienotā Karaliste nevienosies par izstāšanās nosacījumiem.

Runājot par Krievijas balsstiesību atjaunošanu Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, E. Rinkēvičs vērtēja kā nepieņemamu, jo tā ir pretrunā ar Eiropas Padomes principiem un pamatvērtībām. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI