DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
04. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgas pagalmu stāsti “Dzīrēs Kuldīgā”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Aiga Vaitkus

Kuldīgas īpašo noskaņu veido ne tikai arhitektūra, rumba un senais ielu tīklojums, bet arī radoši cilvēki, kuri mīt senajos namos. Pasākumu programma “Kuldīgas pagalmu stāsti” Kuldīgas pilsētas festivālā “Dzīres Kuldīgā 2019” aicinās ielūkoties vecpilsētas “aizkulisēs” – divos seno namu pagalmos, kur notiks radošās darbnīcas, koncerti, būs skatāmas ekspozīcijas par namu vēsturi. Tā būs iespēja iepazīties ar namu iedzīvotāju stāstu, viņu talantiem un vērtībām, jo programmu veidošanā un īstenošanā piedalās šo vietu saimnieki un viņu domubiedri.

“Kuldīgas pagalmu stāsti” norisināsies divās vietās. Liepājas ielā 8, kur pirmajā stāvā izveidota koprades telpa “Metro Coworking”, viesus gaidīs “METRO stacijas” ar dažādām tematiskajām ievirzēm. Trīs stāvu nams reiz piederējis Kuldīgas ebreju Hercbergu ģimenei, un par nama un tās iedzīvotāju vēstures līkločiem vēstīs īpaši izveidota vēstures ekspozīcija, kas būs apskatām ēkas kāpņutelpā ne tikai svētku laikā, bet arī pēc tiem. Koprades telpās dizainere Aiga Vaitkus un māksliniece Kristīne Abika vadīs dizaina un mākslas darbnīcas. Gleznainajā U veida pagalmiņā piektdienas un sestdienas pievakarē dzirdēsim tradicionālās ebreju mūzikas ansambli “Šamašim”, kas uzstāsies ar programmu ivritā, latviešu un krievu valodā. Savukārt dārzā aiz mājas, kur izveidotas dārzeņu un garšaugu dobes, visi aicināti uz zaļajām darbnīcām par dārza ierīkošanu pilsētvidē. Darbnīcu vadīs zaļā dzīvesveida entuziaste Kristīne Celma.

Otrs pagalms atrodas Kaļķu ielā 3, un tas uz trim dienām pārtaps par “Baltās mājas dārzu”. Nams Kaļķu ielā 3 celts kā dzīvojamā ēka, vēlāk tur bijusi tuberkulozes slimnīca, bet šobrīd daļu no ēkas apdzīvo mākslinieku darbnīcas. Baltās mājas dārzā ābeļu paēnā iecerēta mierīgās atpūtas zona ar šūpuļtīkliem, pingpongu un dizainera Dāvja Līcīša gaismas objektiem. Pagalmā notiks mākslinieces Ilzes Vanagas akvareļu mandalu darbnīca, kā arī radošā darbnīca “Atstāj savu nospiedumu” Gunas Raitumas vadībā. Bet sestdienas vakaru iedzīvinās mūzika – dzirdēsim kuldīdznieces Maijas Līcītas jeb MIONIA solo koncertu, kam sekos Valda Līcīša vinila plašu vakars džeza ritmos un diapozitīvu projekcijas. Par atspirdzinājumiem gādās bāra – kluba “Piens” izbraukuma filiāle.

Pilsētas svētku ietvarā atdzīvosies vēl viens līdz šim plašākai publikai neredzēts pagalms – Kuldīgas novada Sporta skolas iekšpagalms Kalna ielā 6, kur sestdienas vakara notiks atraktīva performance “Viņš ir mans kaimiņš”. Tā ir par līdzās pastāvēšanu un mijiedarbību, par to, kā katrs no mums uztver un dzird pasauli. Performance būs aizraujošs, ritmisks priekšnesums, kurā pārdrošs velo kaskadieris “spēlēs” milzu bungas un dosies ritmiskā cīņā ar profesionālu bundzinieku pie klasiskā bungu komplekta. Performance notiks 20. jūlijā plkst. 21.30; 22.30 un 23.30.

Ar visiem festivāla “Dzīres Kuldīgā  2019” pasākumiem var iepazīties mājaslapās https://www.dzires.kuldiga.lv un https://www.kuldiga.lv . Informācijai par svētku pasākumiem aicinām sekot līdzi arī Kuldīgas Facebook kontā: https://www.facebook.com/kuldigalv .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI