DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par atkritumu konteineriem Alūksnes novadā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Alūksnes novadā, rūpējoties par vides tīrību un kārtību, ir uzstādīti dalīto atkritumu konteineri. Lai vēl vairāk sekmētu atkritumu šķirošanu, to padarot ērtāku un pieejamāku, ir izveidota interaktīva karte, ar kuru var iepazīties Alūksnes novada pašvaldības mājaslapā www.aluksne.lv.

Atkritumu daudzums un to šķirošana strauji ir kļuvusi par vienu no aktuālākajām problēmām visur pasaulē. Par plastmasas piesārņojumu nu jau uztraucas daudzi. Lai risinātu šo globālo problēmu, ir jāveic virkne lokālu darbību. 2018. gadā Alūksnes novadā SIA “Pilsētvides serviss” izvedis 143 tonnas stikla un 166 tonnas papīra un plastmasas pudeļu.

Jaunajā interaktīvajā kartē iespējams iepazīties ar vietām novada teritorijā, kurās izvietoti konteineri, paziņot konteineru apsaimniekotājiem par to, ja kāds no tiem ir pārpildīts, kā arī izteikt savus komentārus par atkritumu apsaimniekošanu kopumā. Pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par to, kur būtu nepieciešams izveidot jaunu šķirošanas punktu, kā arī izteikt domas un ierosinājumus par jau esošajiem. Paredzēts, ka aplikāciju varēs lietot arī telefonos un planšetdatoros.

Lai veidotu Alūksnes novadu videi draudzīgāku, ar šo interaktīvo karti aicinām iesaistīties atkritumu šķirošanā arī tos, kas to vēl nedara. Iepazīties ar jaunizveidoto platformu var šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI