DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu komisija pateicas Slovākijai par dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti otrdien, 11.jūnijā, tikās ar Slovākijas Republikas Nacionālās padomes Ārlietu komisijas delegāciju, pateicoties Slovākijai par dalību Latvijā bāzētajā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā. 

Kā uzsvēra Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Slovākijas dalība NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā sniedz iespējas paplašināt valstu divpusējās attiecības arī citās jomās. 

Puses pārrunāja reģionālās sadarbības iespējas starp Baltijas un Višegradas valstīm. Višegradas valstu grupā ietilpst Čehija, Polija, Slovākija un Ungārija. Tāpat deputāti diskutēja par Eiropas nākotnes attīstību, kā arī Eiropas Savienības (ES) budžetu, paužot vienotu nostāju par ES lauksaimniecības atbalsta maksājumu izlīdzināšanu. 

Tāpat Saeimas deputāti ar Slovākijas kolēģiem pārrunāja jautājumus par stratēģisko komunikāciju un cīņu pret propagandu. 

Slovākijas parlamenta Ārlietu komisijas deputāti vizītē Latvijā ieradušies pēc Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja uzaicinājuma. Uzturoties Latvijā, Slovākijas deputāti viesojās arī Ārlietu ministrijā, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā. Tāpat Slovākijas Ārlietu komisijas delegācija apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku militāro bāzi Ādažos, kur tikās ar Slovākijas bruņoto spēku karavīriem no NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI