DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Lidostā “Rīga” notiek atvadīšanās ceremonija no militāro apmācību laikā bojāgājušā Albānijas kontingenta komandiera

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 15.maijā, lidostā “Rīga” notika atvadīšanās ceremonija no Albānijas kontingenta komandiera majora Klodiana Tanuši, kurš 10.maijā mira Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā no gūtajām traumām militāro apmācību laikā Ādažu poligonā.

Atvadīšanās ceremonijā piedalījās Latvijas aizsardzības nozares vadība, NATO kaujas grupas Latvijā un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri.

Šodien, pieminot bojāgājušo karavīru, visos aizsardzības nozares objektos karogi ir pusmastā.

Jau ziņots, ka 6.maijā Ādažu poligonā notika negadījums, kura laikā dzīvību zaudēja viens Albānijas bruņoto spēku karavīrs un divi tika ievainoti.

Militārā policija ir uzsākusi un veic kriminālprocesu par sprādziena faktu Ādažu poligonā , kā rezultātā bojā gāja viens Albānijas karavīrs un ievainojumus guva divi citi Albānijas karavīri. Kriminālprocesā ir veiktas sākotnējās neatliekamās izmeklēšanas darbības, piesaistot arī kompetentus ekspertus no Valsts policijas. Lai noteiktu sprādziena iemeslu un to, kāds sprādzienbīstams priekšmets ir detonējis, tiks veiktas ekspertīzes. Izmeklēšanas interesēs uz doto brīdi nekāda plašāka informācija netiks sniegta.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Latvijā dienesta pienākumus pilda aptuveni 20 nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas inženieri no Albānijas.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. 

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Fotogalerija: Lidostā “Rīga” notiek atvadīšanās ceremonija: https://flic.kr/s/aHskRi8Brp

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI