DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministrs Jānis Reirs ERAB pilnvarnieku valdes gada sanāksmē uzsver nepieciešamību stiprināt bankas aktivitātes esošajā bankas darbības reģionā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 8. maijā, finanšu ministrs Jānis Reirs Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) pilnvarnieku valdes gada sanāksmē uzsvēra ERAB nozīmi tās darbības reģionā, ņemot vērā uz privāto sektoru balstīto biznesa modeli, unikālo politisko mandātu un iesaisti politiku veidošanā. Ministrs pauda pārliecību par ERAB vēl neizsmelto potenciālu tās darbības valstīs, aicinot vadību akcentēt esošo reģionu un stiprināt savu iesaisti tajā, tai skaitā Latvijā, gatavojoties bankas nākamajam piecu gadu darbības plānam.

“Mēs atbalstām ERAB rezolūcijā ietverto priekšlikumu veikt izpēti par vairākām opcijām bankas pieejamā kapitāla izmantošanai, taču uzskatām, ka prioritātei jābūt bankas esošajam reģionam. Jebkura ģeogrāfiska paplašināšana būtu pāragra. Daudz potenciāla un iespēju iesaistīties Latvijā, gan arī citur reģionā joprojām tiek palaistas garām, tāpēc darbam pie iesaistes un investīciju opciju identificēšanas esošajās valstīs jāturpinās arī nākamajos gados,” pārliecināts ir finanšu ministrs.

Ministrs aicināja ERAB kolēģus veltīt uzmanību tirgus potenciāla identificēšanai un kapitāla izmantošanas iespējām tieši Bankas darbības reģionā. Viņš uzteica ERAB ekspertu prasmes un profesionalitāti, vienlaikus aicinot strādāt pie izvirzīto mērķu sasniegšanas sadarbībā ar nacionālajiem ekspertiem.

Ministrs uzteica ERAB ekspertu prasmes un profesionalitāti, vienlaikus aicinot strādāt pie izvirzīto mērķu sasniegšanas ciešā sadarbībā ar nacionālajiem ekspertiem.

Līdz 9. maijam finanšu ministrs Jānis Reirs piedalās ERAB pilnvarnieku valdes gada sanāksmē Sarajevā, Bosnijā un Hercegovinā. Tajā tiek diskutēts par ERAB darbības virzieniem un prioritātēm, plānojot stratēģisko kapitāla ietvaru 2021.-2025. gadam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI