DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija atklājusi marihuānas audzētavu Bauskas novadā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas atklājušas marihuānas audzētavu Bauskas novadā. Policisti par marihuānas realizēšanu un audzēšanu aizturējuši trīs vīriešus, kopā atsavinot vairāk nekā 2,8 kilogramus nežāvētas marihuānas un ap 400 gramiem izžāvētas marihuānas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas amatpersonas bija ieguvušas informāciju, ka Bauskas novadā tiek audzēta marihuāna. Policisti pārbaudot saņemto informāciju, konstatēja, ka Bauskas novadā kāda 63 gadus veca kunga privātīpašumā ierīkota un tiek uzturēta marihuānas audzētava.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka marihuānas audzēšanā un tirgošanā iesaistījusies personu grupa. Proti, 1956. gadā dzimušais kungs ierīkojis un pieskatījis marihuānas audzētavu, bet divi 1984. gadā dzimuši vīrieši nodarbojušies ar marihuānas tirdzniecību Rīgā un Bauskas novadā.

Veicot sankcionētas kratīšanas aizturēto dzīvesvietās un transportlīdzekļos, policisti konstatēja un izņēma 403,14 gramus izžāvētas marihuānas un 2,8 kilogramus nežāvētas marihuānas – augu stādus.

Šī gada 20. martā policisti aizturēja visus iepriekš minētos vīriešus, kuri iepriekš nebija nonākuši policijas redzeslokā.

Pret aizturētajiem Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1panta 3. daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu lielā apmērā. Likumā par šādu noziegumu paredzēts sods - brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Tāpat uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256. panta 1. daļas par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Par šādu likuma pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI