DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Valdība 23. aprīlī lems par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Eiropas 2019. gada čempionāta basketbolā sievietēm norisei

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izskatīšanai 23. aprīļa valdības sēdē iesniegusi Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu par finanšu līdzekļu piešķiršanu sešiem sporta pasākumiem, kuru norisei nepieciešamo valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu atbalstīja arī Latvijas Nacionālā sporta padome. Atbalstāmo pasākumu vidū ir Eiropas 2019. gada čempionāta basketbolā sievietēm finālturnīra grupu turnīrs, 3x3 basketbola turnīrs “Ghetto Basket Challenger”, Federācijas kausa (FED CUP) izcīņas tenisā otrā kārta, Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētāju apdrošināšana, Latvijas vieglatlētikas izlases dalība 2019. gada Eiropas komandu čempionātā un 2019. gada Eiropas čempionāts BMX.

2017. gadā valsts apņēmās līdzfinansēt Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm finālturnīra apakšgrupas spēļu sarīkošanu Rīgā 600 000 eiro apmērā, un šī apņemšanās tiek īstenota. Lai to izpildītu, vēl jānodrošina pēdējais maksājums 165 000 eiro apmērā, ko, saskaņā ar maksājumu grafiku, paredzēts veikt 2019. gada jūnijā. IZM sagatavotais MK rīkojuma projekts paredz no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Latvijas Basketbola savienībai 90 000 eiro, savukārt MK sēdes protokollēmuma projekts paredz atbalstīt IZM priekšlikumu un noteikt, ka Latvijas Basketbola savienībai depozīta maksājuma veikšanai 2018. gadā piešķirtie valsts budžeta līdzekļi 75 000 eiro apmērā pēc to atgūšanas no Starptautiskās Basketbola federācijas ir atstājami LBS un novirzāmi čempionāta organizēšanas izdevumu segšanai. Tādējādi, ja valdība 23. aprīļa sēdē atbalstīs IZM sagatavotos priekšlikumus, valsts būs nodrošinājusi visu čempionāta saskaņošanas procesā plānoto valsts atbalstu 600 000 eiro apmērā, kas bija ietverts Latvijas Nacionālajai sporta padomei iesniegtajā sākotnējā finanšu pieprasījumā.

Tā kā Latvijas Basketbola savienības ieskatā ir izveidojies turnīra izmaksu sadārdzinājums 274 240 eiro apmērā, turnīra rīkotājiem ir jāmeklē risinājumi, kā to finansēt. Viens no veidiem, kā segt papildu izmaksas par turnīra sarīkošanu, ir Rīgas pašvaldības un sponsoru līdzfinansējuma piesaiste.

2015. gada vīriešu basketbola čempionāts, kura rīkošanai piešķirtais valsts līdzfinansējums bija 1,76 milj. eiro, tika noslēgts ar 667 000 eiro peļņu. Latvijas Basketbola savienības prezidents publiski paudis, ka 2015. gada čempionātā LBS nopelnīja vairāk nekā pusmiljonu eiro, un šī summa joprojām stāvot bankas depozītā.

Latvijas Basketbola savienība pasaules un Eiropas čempionātus regulāri rīko kopš 2007. gada un apliecinājusi sevi kā uzticamu Starptautiskās Basketbola federācijas partneri. Lielo basketbola turnīru norise Rīgā, Liepājā, Ventspilī un citās pilsētās ne tikai stiprinājusi Latvijas starptautisko reputāciju, bet arī veicinājusi mūsu valsts saimniecisko dzīvi. Ņemot vērā LBS pieredzi liela mēroga čempionātu rīkošanā, IZM nav šaubu, ka šī pieredze ļaus veiksmīgi atrisināt arī šo situāciju un Eiropas sieviešu basketbola čempionāta apakšgrupu spēles Rīgā noritēs nevainojami.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI