DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

NEPLP norobežojas no centieniem ietekmēt sabiedriskā medija pārvaldību un NEPLP darbību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) norobežojas no atsevišķa politiska spēka centieniem ietekmēt likumā noteikto sabiedriskā medija pārvaldību un neatkarīgas institūcijas – NEPLP darbību.

NEPLP uzsver, ka konkurss uz vakantajiem LTV valdes amatiem notika atbilstoši konkursa nolikumam un konkursa gaitu vēroja neatkarīgi eksperti ar padomdevēja tiesībām no Latvijas Televīzijas arodbiedrības, Sabiedriskās konsultatīvās padomes un Latvijas Personāla Vadīšanas asociācijas.

Politiķu centieni iejaukties neatkarīgas institūcijas likumā noteikto funkciju īstenošanā un tādējādi arī sabiedrisko mediju darbībā, rada bažas par demokrātijas pamata principos nostiprināto publiskās varas un mediju varas šķirtību. Likumdošana, Eiropas Savienības vērtības un tiesiskuma pamatprincipi politiķiem neparedz iespēju ietekmēt sabiedrisko mediju vadības izvēli.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums nosaka, ka “Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas atbilstoši savai kompetencei pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā, kā arī uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Latvijas Republikas Satversme, šis likums un citi normatīvie akti. Regulatora neatkarības nodrošināšana prasa arī Latvijai saistošās ES Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvas 30.pants.

Pēc NEPLP aicinājuma arī Eiropas Raidorganizāciju apvienība (European Broadcasting Union, EBU) tās ģenerāldirektora Noel Curran personā pauda atbalstu procedūrai, kādu Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir izvēlējusies VSIA Latvijas Televīzija (LTV) valdes konkursam.

Par atsevišķu politiķu mēģinājumu iejaukties sabiedriskās televīzijas vadības atlases procesā esam informējuši starptautiskās institūcijas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI