DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas pašvaldību sadzīves atkritumu apsaimniekošanas kompānijā pārstāvēs SIA „Getliņi EKO”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 19. martā, Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja akceptēja Rīgas domes lēmumprojektu, kas paredz atļaut SIA „Getliņi EKO” pārstāvēt Rīgas pašvaldību uz publiskās un privātās partnerības principiem izveidotā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas kompānijā.

Rīgas dome 2017. gada 14. februārī pieņēma lēmumu par publiskās un privātās partnerības Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstībai procedūras uzsākšanu. Pamatojoties uz to, Rīgas domes Mājokļu un vides departaments 2018. gada jūlijā, lai izvēlētos privāto partneri Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanai, publicēja paziņojumu par koncesiju, lai atlasītu pretendentus. Jau ir noslēgusies privāto pretendentu vērtēšanas konkursa pirmā kārta un patlaban notiek otrā kārta.

Koncesijas procedūras dokumenti paredz, ka publiskais partneris – SIA „Getliņi EKO” – un konkursa ietvaros izraudzītais privātais partneris nodibinās jaunu kopsabiedrību sadzīves atkritumu apsaimniekošanai. Atbilstoši konkursa dokumentācijā ietvertajiem nosacījumiem, koncesijas procedūrā izraudzītais privātais partneris iegūs 90 %, bet SIA „Getliņi EKO” – 10 % kopsabiedrības akciju.

Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošana publiskās un privātās partnerības ietvaros tiks organizēta, lai attīstītu Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, būtiski nepalielinot iedzīvotājiem maksu par šo pakalpojumu. Jaunā sistēma paredz, ka privātais partneris nodrošinās investīcijas atkritumu dalītās vākšanas infrastruktūras izveidē, kas ietver sadzīves atkritumu savākšanu, transportēšanu un sagatavošanu pārstrādei. Savukārt pašvaldība jaunajai kopsabiedrībai uz koncesijas laiku nodos bezatlīdzības lietošanā zemes gabalus šķiroto atkritumu savākšanas laukumu ierīkošanai.

Projekta ietvaros tiks nodrošināta Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2008/98/EK izpilde pilnā apjomā. Tostarp, tiks panākta atkritumu savākšanas pakalpojuma, īpaši atkritumu dalītās vākšanas pakalpojuma, pieejamības līmeņa paaugstināšana, sabiedrības/atkritumu radītāju informēšana un izglītošana ar mērķi veidot vides apziņu un veicināt iesaistīšanos atkritumu šķirošanā, kā arī atkritumu pārstrādes jaudu palielināšana un jaunu pārstrādes veidu ieviešana.

Projektā paredzētas šādas aktivitātes:

  • Konteineru parka nomaiņa;
  • Sadzīves atkritumu dalītās savākšanas punktu ierīkošana;
  • Nojumju uzstādīšana konteineru novietnēs;
  • Pazemes tipa konteineru uzstādīšana Vecrīgā;
  • Šķiroto atkritumu savākšanas laukumu ierīkošana;
  • Transportlīdzekļu parka nomaiņa, u.c.

Galīgo lēmumu atļaut SIA „Getliņi EKO” pārstāvēt Rīgas pašvaldību uz publiskās un privātās partnerības principiem izveidotā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas kompānijā pieņems Rīgas dome.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI