DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Pirmās Eiropas Parlamenta vietu sadalījuma prognozes

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Parlaments pirmdien publiskojis pirmās nākamā sasaukuma vietu sadalījuma prognozes. Tās balstītas uz dalībvalstīs veiktām aptaujām.

Prognozes veiktas, izmantojot līdz februāra sākumam dalībvalstīs veiktu uzticamu aptauju datus. Pēc Eiropas Parlamenta pasūtījuma tos apkopojis uzņēmums “Kantar public”.

Esošajām politiskajām grupām pieskaitītas tikai tās partijas, kuras jau ir saistītas ar kādu no Eiropas politiskajām partijām. Visas pārējās partijas un politiskās kustības pieskaitītas kategorijai “citi”.

Uz 27 ES valstīs veiktajām aptaujām balstītās prognozes liecina, ka nākamais Eiropas Parlamenta sasaukums būs sadrumstalotāks nekā kāds no iepriekšējiem. Nākamajā EP sasaukumā strādās mazāk deputātu (705) nekā pašreizējā (751).

Dati par katru valsti lejuplādei

Visus datus par katru valsti iespējams lejuplādēt excel datnē. Tajā atrodama informācija par valstu partijām, to nosaukumiem, politisko piederību Eiropas partijām, rezultātiem pēdējās Eiropas Parlamenta un valstu vēlēšanās, kā arī popularitāti līdz šim veiktajās aptaujās. Katrai no aptaujām noradīts to veicējs, izlases lielums un aptaujas datumi.

Līdz aprīļa beigām EP reizi divās nedēļās publicēs atjauninātas prognozes, bet maijā - reizi nedēļā. Pirmie vēlēšanu iecirkņos veikto aptauju rezultāti - par valstīm, kurās šādas aptaujas tiek veiktas un kurās balsošana jau būs noslēgusies - tiks publicēti 26. maijā pulksten 19.00 pēc Latvijas laika. Šī informācija tiks atjaunināta reizi stundā līdz brīdim, kad būs zināmi provizoriskie vēlēšanu rezultāti visās valstīs.

Pirmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas notika pirms 40 gadiem, 1979. gada 12. jūnijā. Ņemot vērā gaidāmo Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības un politisko izaicinājumu izmēru, šīs būs svarīgākās vēlēšanas Eiropas Parlamenta vēsturē. Balsotāji savu izvēli par Eiropas nākotni izdarīs no 23. līdz 26. maijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI