DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Acāliju ziedēšanas papildekskursija 24.februārī

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties uz lielo apmeklētāju interesi, LU Botāniskais dārzs aicina uz atkārtotu acāliju ziedēšanas ekskursiju 24.februārī plkst. 12.00. Dalība tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

Acāliju kolekcijas ziedēšana ir viens no gaidītākajiem notikumiem Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā un ne velti – kur gan citur var sajust tādu pavasara noskaņu ziemas vidū, kā Acāliju mājā? Atzīmējot kolekcijas ziedēšanu, svētdien, 24.februārī notiks ekskursija, kurā apmeklētāji zinoša gida pavadībā varēs tuvāk iepazīt Acāliju mājas augu kolekciju. Ekskursijas maršrutā būs iekļauta arī Palmu māja, Tauriņu māja un citas siltumnīcas, kurās džungļu sajūtas var izbaudīt jebkurā gadalaikā. 

Ierobežotā ekskursijas grupas izmēra dēļ dalībai ekskursijā ir jāpiesakās iepriekš. Pieteikšanās: agnese.reke@lu.lv vai elektroniskajā pieteikuma anketā https://goo.gl/x2Svor 

Ekskursijas sākums plkst. 12.00. Pulcēšanās vieta pie kases. Plānotais ekskursijas ilgums aptuveni 90 minūtes.

Dalības maksa ekskursijā: 2 EUR (gida pakalpojumi)+ieejas biļete. Bērniem līdz 6 gadu vecumam dalība ekskursijā ir bez maksas.

LU Botāniskā dārza acāliju kolekcija ir lielākā visā Baltijā. To 1956. gadā sāka veidot profesors Rihards Kondratovičs, toreizējais LU Botāniskā dārza direktors, acāliju un savvaļas rododendru selekcionārs. Acāliju kolekcija LU Botāniskajā dārzā bijusi arī agrāk, 20.gadsimta 30.gados, taču kara laikā augu kolekcija gāja bojā. Pašlaik LU Botāniskā dārza acāliju kolekcijā ir 130 dažādi kultivāri. Kolekcijā ir pārstāvētas gan agrīnās, gan vidējās un vēlīnās šķirnes, tādēļ Acāliju mājā ziedēšana baudāma no ziemas līdz pat vēlam pavasarim. Tomēr par krāšņāko acāliju ziedēšanas laiku tiek uzskatīti 2 mēneši – februāris un marts. Nepalaid garām!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI