DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības ministre Ilga Šuplinska reģionālajā vizītē apmeklēs izglītības iestādes Valmierā un Raunā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 2019. gada 15. februārī, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska dosies reģionālajā darba vizītē uz Vidzemi, lai iepazītos ar Valmierā un Raunā esošajām vidusskolām un piedalītos sarunā “Līderis skolā”.

Dienas pirmajā pusē ministre apmeklēs Valmieras Valsts ģimnāziju, kuras darbības rezultāti ir apliecinājums augstas izglītības kvalitātes nodrošināšanā. Patlaban vairākām Latvijas ģimnāzijām ir aktuāla valsts ģimnāzijas statusa saglabāšana, jo valsts ģimnāzijām izvirzītas augstākas prasības par īstenojamo izglītības programmu skaitu, skolēnu skaitu un mācību sasniegumu vidējo procentuālo novērtējumu centralizētajos eksāmenos.

Pēc tam ministre dosies uz Valmieras 2. vidusskolu, kurā veiksmīgi tiek īstenota pāreja uz mācībām valsts valodā. Plānots, ka pāreja uz mācībām valsts valodā sāksies 2019.gada 1.septembrī un noslēgsies 2021.gada 1.septembrī. Paredzēts, ka vidusskolā (10-12.klase) visi vispārizglītojošie priekšmeti tiek pasniegti latviešu valodā, saglabājot mazākumtautību skolēniem iespēju dzimtajā valodā apgūt mazākumtautību valodu, literatūru un ar kultūru un vēsturi saistītus priekšmetus (moduļus). Savukārt pamatizglītības posmā skolas varēs izvēlēties kādu no trīs modeļiem, kas nodrošinās mācību procesu – latviešu valodā, mazākumtautības valodās un bilingvāli.

Savukārt pēcpusdienā, plkst.15.30, ministre piedalīsies sarunu cikla “Līderis skolā” otrajā pasākumā, kas norisināsies Raunas vidusskolā. Tajā runās par pieredzi izglītībā, akcentējot reģionālo kontekstu, kā arī par to, kā sasniegt vairāk tajā, ko dari. Iniciatīvas autors ir skolas direktors Edgars Plētiens, kurš ir izglītības programmas “Iespējamā misija” absolvents. “Līderis skolā” rīkošanā iesaistīts Raunas Jauniešu centrs un Raunas vidusskolas pašpārvalde.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI