DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN turpinās diskusijas par digitālo pakalpojumu nodokli

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 3. līdz 4. decembrim finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas notiks Briselē, Beļģijā.

Eirogrupā plānots pārrunāt aktuālākos ekonomikas un finanšu jautājumus, tostarp Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) starplaika misijas eirozonai vizīti. Tāpat tiks pārrunāts Grieķijas jautājums – pastiprinātās uzraudzības ziņojums, kā arī Kipras un Spānijas pēcprogrammas uzraudzība. Eirozonas ministri diskutēs par eirozonas Budžeta plānu projektu (DBP) un vērtēs eirozonas budžeta situāciju un tālāko perspektīvu.

Paredzēta diskusija arī par Eirogrupas darba programmas projektu 2019. gada pirmajam pusgadam. Eirogrupa plāno turpināt sekot līdzi strukturālajām reformām, kas sekmētu eirozonas ilgtermiņa izaugsmi un veicinātu eirozonas gatavību risināt ekonomisko šoku situācijas nākotnē. Tāpat tiks sekots līdzi dalībvalstu politikai, lai turpinātu nodrošināt stabilu fiskālo politiku un fiskālo pozīciju. Eirogrupa uzraudzīs pārmērīga budžeta deficīta procedūras ietvaros izvirzītās rekomendācijas eirozonas dalībvalstīs, un uzmanības centrā būs arī finanšu stabilitāte eirozonā Banku savienības kontekstā.

Savukārt paplašinātajā Eirogrupas formātā pārrunās gatavošanos šā gada decembra Eirosamitam, kurā plānots runāt par Ekonomikas un monetārās savienības (EMU) padziļināšanu.   

ECOFIN turpinās diskusijas par digitālo pakalpojumu nodokli. Sanāksmes laikā plānots panākt vispārēju pieeju par digitālo pakalpojumu nodokļa kopējo sistēmu attiecībā uz ieņēmumiem, ko rada konkrētu digitālo pakalpojumu sniegšana. ECOFIN diskutēs arī par Banku savienības stiprināšanu.

Sanāksmes turpinājumā Eiropas Komisijas pārstāvji prezentēs 2019. gada Eiropas semestra aktualitātes un Rīcības plānu, kā risināt ienākumus nenesošo aizdevumu (NPL) problēmu Eiropā.  Arī par šiem jautājumiem paredzēta viedokļu apmaiņa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI