DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī sveic Mazākumtautību foruma dalībniekus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 2018. gada 23. novembrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī sveica ikgadējā Latvijas Mazākumtautību foruma „No integrācijas uz saliedētu sabiedrību” dalībniekus.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, uzrunājot foruma dalībniekus, uzsvēra: “Savas kultūras vērtību un tradīciju apzināšanās un kopšana bagātina mūsu personības, stiprina mūsu pašapziņu un veido sabiedrību, kas ir gatava kopīgam darbam mūsu Latvijā”.

Valsts prezidents pateicās mazākumtautību pārstāvjiem par viņu devumu, iestājoties par mūsu valsti un reizē saglabājot un attīstot savas tautas tradīcijas, un veltot savu profesionālo un sirdsdarbu sabiedrības saliedētībai.

Raimonds Vējonis novēlēja mazākumtautību pārstāvjiem vienmēr just piederību Latvijai, lai ar lepnumu vienmēr teiktu – “Es esmu Latvija”.

Ikgadējais Latvijas Mazākumtautību forums „No integrācijas uz saliedētu sabiedrību” norisinājās 22. un 23. novembrī, pulcējot vairāk nekā 14 dažādu tautību pārstāvjus no 20 Latvijas pašvaldībām - kopumā vairāk nekā 200 mazākumtautību nevalstisko organizāciju aktīvistus.

Foruma pirmā diena norisinājās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Tās laikā piecās tematiskajās grupās foruma dalībnieki diskutēja par mazākumtautību pārstāvju, īpaši jauniešu, līdzdalības iespējām, mazākumtautību kultūras mantojuma un identitātes saglabāšanu, starpkultūru dialogu un Latvijas informatīvās telpas dažādību.

23. novembrī foruma otrās dienas atklāšanā klātesošos uzrunāja arī Valsts prezidenta mazākumtautību konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Romāns Alijevs un Kultūras ministrijas Mazākumtautību NVO pārstāvju konsultatīvās komitejas pārstāve Jeļena Matjakubova.

Savukārt plenārsēdē ar ziņojumu par mazākumtautību lomu valstiskuma veidošanā un stiprināšanā uzstājās sociologs Mārtiņš Kaprāns, kā arī tika prezentēti foruma pirmās dienas darba grupu diskusiju rezultāti, un projekta „Eiropas pēdas Latvijā” īstenošanas gaitā biedrības „Eiropas Kustība Latvijā” gūtās atziņas par jauniešu līdzdalību un nākotnes skatījumu.

Foruma noslēgumā klātesošos priecēja koncerts un bija iespēja iepazīt dažādu tautu nacionālās virtuves.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI