DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Eiropas latviešu kori piedalīsies vērienīgajā Simtgades uzvedumā, rokoperā “Lāčplēsis”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas latviešu kori piedalīsies vērienīgajā Simtgades uzvedumā, rokoperā “Lāčplēsis” Nācijas kopkora sastāvā, 8. novembrī, arēnā ”Rīga”. Latviešu biedrības Īrijā koris “eLVē”, mākslinieciskā vadītāja Inguna Grietiņa – Dārziņa, kormeistares Laura Zemvalde, Laine Nigule-Belenusa, Londonas latviešu koris, diriģente Lilija Zobens, Luksemburgas latviešu koris “Meluzīna”, diriģente Jūlija Norvele, Latviešu – Somu koris “Ziemeļmeita”, diriģents Ilmārs Millers.

Godinot Latvijas valsts dibināšanas Simtgadi, Eiropas mākslinieciskās kopas piedalās daudz dažādos pasākumos gan mītnes zemēs, gan viesos pie kolēģiem Eiropā, gan Latvijā. Mēs visi ar lielu lepnumu stāstām par mūsu Latviju, par Simtgadi, par mūsu nacionālajiem dārgumiem, par mūsu tradīcijām.

“Rokopera “Lāčplēsis” 2018.gada uzvedums ir īpašs – gan mēroga, gan vēriena, gan skanējuma ziņā. Šī ir pirmā reize, kad rokopera pilnā tās garumā tiek atskaņota ar simfonisko orķestri. Pirmo reizi to izpilda Nāciju kopkoris, kurā dzied latvieši no viesiem pasaules kontinentiem,” tā par uzvedumu stāsta tā producents Juris Millers.

“Eiropas latviešu koru dalība šajā uzvedumā ir īpaša, pirmo reizi. Ar lielu goda sajūtu arī izpildīsim mums doto uzdevumu, lai paši izjustu un skatītājiem sniegtu maksimālo. Kad pirms diviem gadiem mani uzrunāja diriģents Ivars Cinkus un vēlāk producents Juris Millers, tas šķita kā sapnis. Nu tas ir radis piepildījumu un 27 koru izpildījumā, tai skaitā četru no Eiropas, Latviešu biedrības Īrijā kori “eLVē”, mākslinieciskā vadītāja Inguna Grietiņa – Dārziņa, kormeistares Laura Zemvalde, Laine Nigule-Belenusa, Londonas latviešu kori, diriģente Lilija Zobens, Luksemburgas latviešu kori “Meluzīna”, diriģente Jūlija Norvele, Latviešu – Somu kori “Ziemeļmeita”, diriģents Ilmārs Millers, skatītājiem būs iespēja emocionāli izdzīvot rokoperu “Lāčplēsis””, stāsta Eiropas latviešu apvienības kultūras nozares vadītāja Inguna Grietiņa – Dārziņa.

Būt latviešiem, būt piederīgiem savai tautai, caur dziesmu paust savu mīlestību ir patiesa dāvana mums visiem kopā – Latvijai un latviešu tautai!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI