DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Valmieras pedagogi saņem apbalvojumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

4.oktobrī koncertzālē “Valmiera” par izcilu pedagoģisko darbu un ieguldījumu izglītības kvalitātes veicināšanā tika godināti Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu pedagogi.

22 Valmieras pedagogi saņēma Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) atzinības un pateicības rakstus, pateicoties par daudzveidīga un kvalitatīva mācību procesa organizēšanu, nopelniem skolēnu izaugsmes veicināšanā un motivēšanā. IZM atzinības un pateicības rakstus saņēma: Inese Birzniece, Marta Empele, Evita Kornete, Anda Zīverte, Māris Bušmanis un Lita Paulsone no Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas; Vjačeslavs Piskunovs un Māra Jansone no Valmieras 2.vidusskolas; Guntars Aizupietis, Ineta Krieviņa, Vineta Šmite un Sarmīte Allika no Valmieras Viestura vidusskolas; Inta Andrejānova un Miks Puķītis no Valmieras Bērnu sporta skolas; Ina Kursīte no Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra; Valmieras Pārgaujas sākumskolas pedagoģes Dzintra Indriksone un Evija Piešiņa; Diāna Zilberte, Inese Purmale, Indra Vēvere, Anita Lutere un Ineta Amoliņa no Valmieras Valsts ģimnāzijas.

Svinīgajā pasākumā tika godināti arī Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojuma “Balva izglītībā” 2018.gada laureāti par sasniegumiem pedagoģiskajā darbā. Apbalvojumu un īpašu piemiņas pildspalvu komplektu saņēma 29 Valmieras vispārējo, speciālo, profesionālās ievirzes un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi.

2018.gadā apbalvojumu saņēma šādi vispārējās vidējās izglītības pedagogi: Gita Apsīte no Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas, Linda Broka Valmieras 5.vidusskolā, Ligita Pickaine un Zinta Skrastiņa no Valmieras Valsts ģimnāzijas, Ilga Verovkina, Uldis Ābeltiņš no Valmieras Viestura vidusskolas, kā arī Anita Molotkova un Valentīna Ustinova no Valmieras Viestura vidusskolas. Apbalvojums piešķirts arī vispārējās pamatizglītības skolotājiem: Valmieras Pārgaujas sākumskolas pedagoģei Sanitai Pūpolai un pedagoģei, direktora vietniecei audzināšanas darbā Ilzei Skrastiņai, Valmieras sākumskolas pedagoģei Helgai Mezītei.

Par būtisku ieguldījumu pirmsskolas izglītības kvalitātes veicināšanā apbalvojums piešķirts Valmieras 2.vidusskolas pirmsskolas skolotājai Tatjanai Sadovskai, Valmieras pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Buratino” pirmsskolas izglītības skolotājai Sigitai Arstei, Valmieras pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” pirmsskolas izglītības skolotājai Initai Miglavai, Valmieras pilsētas 2.pirmsskolas izglītības iestādes “Ezītis” pirmsskolas izglītības skolotājai Anitai Briežkalnei, Valmieras pilsētas 2.pirmsskolas izglītības iestādes “Ezītis” struktūrvienības “Ābelīte” pirmsskolas izglītības skolotājai Evitai Teterei, Valmieras pilsētas 5.pirmsskolas izglītības iestādes “Vālodzīte” pirmsskolas izglītības skolotājai Renātei Alsbergai, Valmieras pilsētas 5.pirmsskolas izglītības iestādes “Vālodzīte” struktūrvienības “Krācītes” vadītājas vietniecei izglītības jomā Antrai Skujiņai, Valmieras pilsētas 6.pirmsskolas izglītības iestādes “Kārliena” pirmsskolas izglītības skolotājai Maijai Elksnei, Valmieras pilsētas 6.pirmsskolas izglītības iestādes “Kārliena” struktūrvienības “Pienenīte” pirmsskolas izglītības skolotājai Egijai Mikai.

“Balvu izglītībā” 2018.gadā saņēma arī Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas sociālā pedagoģe Elīna Vīre, Valmieras 5.vidusskolas interešu izglītības skolotāja Liene Zvirbule, Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra speciālās izglītības skolotāja Vineta Ragēvičiusa un speciālā pedagoģe Māra Lukase. Apbalvojums piešķirts arī Valmieras sākumskolas logopēdei  Ilonai Tropai, Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas direktora vietniecei izglītības jomā Ditai Siliņai, Valmieras Bērnu sporta skolas basketbola trenerim Robertam Zeilem, Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” interešu izglītības skolotājai Ingai Loginai un Valmieras Mūzikas skolas profesionālās ievirzes izglītības skolotājai Dacei Zariņai. 

Apbalvojumu “Balva izglītībā” pasniedz skolotājiem par kvalitatīva mācību procesa organizēšanu, atbalsta sniegšanu skolēniem, veiksmīgu sadarbību ar skolēnu vecākiem un pedagogiem, ieguldījumu radoša un inovatīva mācību procesa īstenošanā, skolēnu motivēšanu un sagatavošanu mācību olimpiādēm, skolas prestiža celšanu un skolēnu zinātniski pētniecisko darbu vadīšanu, kā arī aktīvu dalību dažādos projektos. Šīs ir tikai dažas kvalitātes, kas piemīt apbalvojumu saņēmušajiem skolotājiem, lai augstvērtīgi veiktu savus darba pienākumus.

Apbalvojums “Balva izglītībā” tiek pasniegts kopš 2008.gada, pamatojoties uz izglītības iestāžu padomes lēmumu.

Jāpiemin, ka svinīgo ceremoniju atraktīvi vadīja Mikus Frišfelds un Uģis Melders. Savukārt gan IZM atzinības un pateicības rakstu, gan Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojuma “Balva Izglītībā” laureāti saņēma arī divus ielūgumus uz komponista Jāņa Lūsēna un dziedātājas Inetas Rudzītes dziesmu ciklu “Manā varā”, kas notiks 11.oktobrī plkst.18.30 Valmieras Drāmas teātrī. Koncerts norisinās Ziemeļvalstu dienu laikā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI