DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

12. augustā uzzināsim konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019”uzvarētāju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 2018. gada 12. augustā, Madonā, jauniešu festivāla "Paspēt 12 stundās" ietvaros jau ceturto gadu pēc kārtas tiks nominēts konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019”uzvarētājs.

Konkursa uzvarētājs visa gada garumā kļūs par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem. Svētdien svinīgajā ceremonijā uzvarētājs saņems goda plāksni ar uzrakstu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019” un ceļojošo kausu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta”.

Konkursa finālā sacentās Daugavpils un Rīgas pilsēta, Ikšķiles un Olaines novada apvienība, konkursam savu dalību bija pieteicis arī Daugavpils novads un Lielvārdes novads. Uzvarētāja noteikšanai tika ņemts vērā gan žūrijas vērtējums, gan publiskās balsošanas rezultāti.

IZM sadarbībā ar pārējiem konkursa organizatoriem Latvijas Jauniešu galvaspilsētā nākamajā gadā organizēs pieredzes apmaiņas semināru jaunatnes lietu speciālistiem no visas Latvijas, Starptautiskās Jaunatnes dienas pasākumu 12.augustā, Strukturētā dialoga reģionālo konferenci un Eiropas Komisija 2018. gada maijā aizsāktās informatīvās kampaņas #EUandME aktivitātes.

Konkursu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019” Izglītības un zinātnes ministrija organizē sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Latvijas Jaunatnes padomi un nodibinājumu “Baltijas Reģionālais fonds”. Konkurss tiek rīkots jau ceturto reizi, un tā mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, veicināt pašvaldību sadarbību un pieredzes apmaiņu jaunatnes jomā, kā arī paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju prestižu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI