DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
31. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgas novada pašvaldība aicina jauniešus pieteikties uz vakantajām darba vietām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 31. maijā, Kuldīgas novada Domes deputāti nolēma izsludināt atkārtotu pieteikšanos uz vakantajām 29 darba vietām jūlijā un augustā pašvaldības īstenotajā jauniešu nodarbinātības programmā. Uz vakantajām darba vietām vasarā var pieteikties 16, 17 un 18 gadus veci jaunieši.

Jauniešu nodarbinātības programma paredz šogad sniegt iespēju vasarā strādāt 170 jauniešiem, kuriem ir 16 un 17 gadu, kuri turpina mācības vispārizglītojošajā skolā vai apgūst profesionālo izglītību un ir deklarējuši savu dzīvesvietu Kuldīgas novadā.

Tā kā līdz noteiktajam termiņam nav pieteicies plānotais jauniešu skaits un ir vakantas 29 darba vietas, Dome nolēma piedāvāt iespēju strādāt arī 18 gadus veciem jauniešiem ar nosacījumu, ka viņi turpina mācības vispārizglītojošajā skolā vai apgūst profesionālo izglītību un ir deklarējuši dzīvesvietu Kuldīgas novadā.

Darba devēji šogad ir bijuši īpaši atsaucīgi – pieteikts daudz vairāk darba vietu nekā parasti. Darba vietas jauniešiem tiek piedāvātas ne tikai Kuldīgā, bet arī gandrīz visos novada pagastos, izņemot Laidu un Gudenieku pagasti. Jauniešiem darbu piedāvā kafejnīcas, restorāni, viesnīcas un viesu nami, veikali, zemnieku saimniecības un citi uzņēmumi.

Interesentus aicina pieteikties dalībai programmā līdz 15. jūnijam (ieskaitot). Jāpiesakās pie programmas koordinatores Baibas Mālnieces 102. kabinetā, Baznīcas ielā 1, Kuldīgā, iesniedzot aizpildītu pieteikuma anketu un ārsta izziņu par veselības stāvokli. Tālrunis informācijai: 633 20216.

Pasākumos iesaistītie jaunieši strādās vienu mēnesi, 4 stundas dienā – kopumā 20 stundas nedēļā, saņemot atlīdzību no darba devēja atbilstoši valstī noteiktajai minimālajai stundu tarifa likmei par faktiski nostrādātajām stundām. Skolēniem atlīdzību izmaksā un VSAOI par viņiem veic darba devējs, skolēniem izmaksātās atlīdzības summu un 50 % no izdarīto darba devēja VSAOI summas pēc atskaišu iesniegšanas darba devējam kompensē no Kuldīgas novada pašvaldības budžeta.

Darbs vasarā sniedz jauniešiem izpratni par profesijām un nepieciešamo zināšanu līmeni tajās, darba saturu, pienākumiem un atbildību pret darbu, kā arī ir iespēja gūt pirmo praktisko pieredzi profesionāļu uzraudzībā un nopelnīt savu pirmo algu.

Kuldīgas novada pašvaldība skolēnu nodarbinātības programmu īsteno kopš 2011. gada.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI