DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze

Līdz 23. maijam interesenti aicināti pieteikties kosmosa tehnoloģiju elektroniskajam maratonam “ActInSpace”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tehnoloģiju entuziasti, uzņēmēji un ikviens interesents vēl līdz 23. maijam aicināts pieteikties kosmosa tehnoloģiju elektroniskajam maratonam “ActInSpace”, kas norisināsies jau šīs  nedēļas nogalē - 25. un 26. maijā. Pieteikties maratonam var, aizpildot pieteikuma veidlapu.

 “ActInSpace” ir Francijas Aeronautikas Aģentūras iniciēts starptautisks inovāciju konkurss, kas šogad vienlaikus notiek vairāk nekā 60 vietās visā pasaulē. Latvijā elektroniskais maratons jeb hakatons norisināsies jau otro reizi. 2016. gada konkursā uzvarēja komanda “Terrestrial“, kas izstrādāja automašīnu drošības sistēmas risinājumu, ar ko vēlāk pārstāvēja Latviju “ActInSpace” lielajā finālā Francijā, Tulūzā.

Arī šā gada labākā projekta autoriem tiks apmaksāta dalība starptautiskajā finālā Francijā, kas Tulūzas kosmosa šova ietvaros notiks 27. jūnijā, Tulūzā. Fināla galvenā balva ir bezsvara lidojums Airbus lidmašīnā, kā arī speciālbalvas labākajām uzņēmējdarbības un inovāciju idejām.

Hakatona uzdevums ir 24 stundu laikā izstrādāt risinājumus kosmosa tehnoloģiju izmantošanai ikdienas dzīvē. “ActInSpace” ir vienīgais šāda tipa konkurss pasaulē, kur jaunu un inovatīvu risinājumu izstrādei dalībnieki tiek nodrošināti ar Eiropas Kosmosa aģentūras datiem, tehnoloģijām un to patentiem.

Konkursā aicināti piedalīties tehnoloģiju entuziasti, uzņēmēji, studenti un citi interesenti, kas vēlas izmēģināt savus spēkus Eiropas Kosmosa aģentūras datu, tehnoloģiju un patentu realizēšanā jaunos un inovatīvos risinājumos!

Pasākumu organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteri, Eiropas Kosmosa aģentūru un Francijas Kosmosa aģentūru.

Latvijas hakatons norisināsies 25.un 26. maijā Rīgā, Turība Business HUB, Graudu iela 68.

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI