DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa apsveikums Satversmes sapulces sasaukšanas gadadienā 2018. gada 1. maijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidenta kanceleja

Pirms simts gadiem mums nācās izcīnīt savu brīvību ar ieročiem rokās. Tas bija trauksmains laiks, Latvijas varoņu laikmets. Bet tā bija iespēja uzsākt veidot mūsu valsti. Latvijas valsti mums ir jāturpina būvēt katru dienu – kā ēku, ko ar saviem lēmumiem un izvēlēm ceļ katrs no mums. Šīs celtnes pamats ir Latvijas Republikas Satversme. 

Tādēļ šodien mēs svinam Satversmes sapulces sasaukšanas dienu. Šajā dienā 1920. gadā uz savu pirmo sēdi sanāca pasaules vēsturē pirmais visas Latvijas tautas vēlētais parlaments. Tā deputāti pieņēma valsts pamatlikumu, nostiprināja Latvijas valsts iekārtu un panāca drīzu mūsu valsts starptautisko atzīšanu.

Šogad, kad svinam mūsu valsts neatkarības 100. gadadienu, notiks jau trīspadsmitās Saeimas vēlēšanas. Tas ir īstais laiks atskatīties un novērtēt, cik liela nozīme ir brīvām vēlēšanām, un kādu atbildību tas mums uzliek. Satversmes sapulces vēlēšanās ar aizpildītiem biļeteniem un pilsonisko līdzdalību tika noteikta valsts nākotne. Jo tikai tāds lēmums ir neapšaubāms visas pasaules priekšā – kā to pierādīja Latvijas Satversmes sapulce toreiz, un Augstākā Padome ar savu vēsturisko balsojumu 1990. gada 4. maijā.

Latvijas Satversme sapulces vēlēšanās piedalījās gandrīz 85% no valsts pilsoņiem. Tikai retais palika malā, un tas ir vēl viens iemesls atcerēties šo dienu. Atcerēties, lai uzņemtos atbildību par savu un mūsu valsts nākotni. Tādu iespēju dod tikai brīvas, demokrātiskas vēlēšanas. Atcerēsimies par pirmajām no tām, gatavojoties nākamajām! 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI