DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs piedalīsies NATO ārlietu ministru sanāksmē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 27. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē, lai kopā ar sabiedrotajiem gatavotos jūlijā gaidāmajam NATO samitam.

NATO ārlietu ministri pievērsīsies alianses aktuālajiem jautājumiem un virzīs tos apstiprināšanai NATO galotņu sanāksmē 11. un 12. jūlijā Briselē. Ārlietu ministri spriedīs par stabilitātes veicināšanu NATO kaimiņu reģionos, īpašu uzmanību pievēršot situācijai Irākā un Sīrijā. Diskusijā piedalīsies arī ES augstā pārstāve, Eiropas Komisijas viceprezidente Federika Mogerīni, lai pārspriestu NATO–ES sadarbības iespējas dienvidu reģiona drošības stiprināšanā. NATO un ES ir svarīgi atrast veiksmīgākos sadarbības mehānismus, lai abas organizācijas ar saviem centieniem vienu otru papildinātu. Nozīmīga ārlietu ministru sanāksmes tēma būs būs NATO atvērto durvju politikas jeb iespējamās alianses paplašināšanās aktualitātes un turpmākā attīstība.

Ministri atsevišķi pārrunās drošības situāciju Afganistānā, koncentrējoties uz NATO spēku pieaugumu un izvērtējot turpmākās darbības, lai nodrošinātu politisko un drošības stabilitāti Afganistānā. Tāpat ārlietu ministriem ir plānota diskusija par NATO attiecībām ar Krieviju.

E. Rinkēvičs sanāksmes laikā plānot uzsvērt alianses īstenoto atturēšanas un aizsardzības pasākumu nozīmi un turpmākos soļus Baltijas jūras reģionā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI