DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ES uzņēmumu ienākuma nodoklis: pārskatīti noteikumi digitālās jomas uzņēmumu iekļaušanai un nodokļu apiešanas izskaušanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Tiecoties novērst uzņēmumu pārcelšanos uz zemu nodokļu jurisdikcijām, deputāti ceturtdien balsos par ES uzņēmumu ienākuma nodokļa reformu.

Izmaiņas iekļautas priekšlikumā par kopējo uzņēmumu ienākuma nodokļa bāzi (KUINB) un priekšlikumā par kopējo konsolidēto uzņēmumu ienākuma nodokļa bāzi (KKUINB). To uzdevums ir Eiropā radīt vienotu, caurskatāmu un taisnīgu nodokļu režīmu.

Starp priekšlikumiem ir piedāvājums nodrošināt, ka uzņēmumi maksā nodokļus tajā jurisdikcijā, kur tiek gūta peļņa, un ieviest vienotus nodokļu noteikumus, kas būtu spēkā visā ES.

! Plenārsēdē paredzēts arī balsojums par īpašās komitejas finanšu noziegumu, nodokļu nemaksāšanas un izvairīšanās no nodokļu maksāšanas jautājumos sastāvu.

Jaunā komiteja turpinās TAXE 1 un 2, kā arī nesen pilnvaras nolikušās PANA izmeklēšanas komitejas darbu. TAXE 1 un 2 darbojās Krišjānis Kariņš (EPP), bet PANA komitejā – Roberts Zīle (ECR).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI