DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Uzņēmējus aicina pieteikties Jūrmalas pilsētas pludmales nogabalu nomas tiesību izsolei

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Jūrmalas pilsētas pašvaldība aicina uzņēmējus pieteikties desmit pludmales nogabalu nomas tiesību izsolei uz pieciem gadiem. Nomātajos pludmales nogabalos uzņēmēji varēs izvietot kafejnīcas un sniegt atpūtas pakalpojumus jūrmalniekiem un kūrortpilsētas viesiem.

Pieteikšanās nomas tiesību izsolei – līdz 20. martam; ar izsoles objektiem un noteikumiem var iepazīties Jūrmalas pilsētas tīmekļa vietnē jurmala.lv sadaļā Izsoles.

Izsolei tiek piedāvāti desmit pludmales nogabali – četri nogabali atrodas Bulduros, divi Dubultos un pa vienam Majoros, Pumpuros, Mellužos un Kauguros. Šajā izsolē piedāvātie nogabali atrodas gan mierīgās, gan aktīvās atpūtas, kā arī neitrālajā zonā. Atkarībā no pludmales zonējuma nogabalos atļauts izvietot kafejnīcas, piedāvāt atpūtas vai aktīvās atpūtas un sporta pakalpojumus.

Izsoles notiks 2018. gada 27. un 28. martā plkst. 11.00 Jūrmalas pilsētas domē. Nomas tiesības tiks izsolītas mutiskā izsolē ar augšupejošu soli, un izsoles sākuma cena ir nomas maksa par vienu kalendāro gadu. Pilna pirmā gada nomas maksa būs jāsamaksā trīs nedēļu laikā no izsoles rezultātu apstiprināšanas. Lai pieteiktos izsolei, ir noteikta drošības nauda 50% apmērā no sākumcenas, izsoles solis ir noteikts 30 % apmērā no sākumcenas.

Pirmo reizi pludmales nogabalu nomas tiesību izsole, izsolot pludmales nogabalu nomas tiesības uz piecu gadu termiņu, veikta 2015. gadā, kad ieviesta jauna kārtība ar mērķi sakārtot pludmales zonas apsaimniekošanu un uzņēmējdarbības organizēšanu krasta joslā. Izsolot pludmales nogabalu nomas tiesības uz pieciem gadiem, uzņēmējiem tiek dota iespēja plānot savu uzņēmējdarbību ilgtermiņā. Tāpat līdz ar izsoļu organizēšanu ieviesta videi draudzīgāka uzņēmējdarbības organizēšana jūras krastā – nomas līgumā noteiktas prasības, kas jāievēro nomniekiem vides aizsardzības jomā, kā arī kārtības uzturēšanā.

2017. gadā pludmales nogabalu nomas tiesību izsolē uzņēmējiem izsolītas 13 pludmales nogabalu nomas tiesības. Patlaban ir iznomāti 34 pludmales nogabali.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI