DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

Vasaras izskaņā norisināsies militārās mācības “Namejs 2018”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 2018.gada 20.augusta līdz 2.septembrim saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku četru gadu apvienotā militārā mācību cikla noslēgumu visā Latvijas teritorijā notiks līdz šim lielākās Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku organizētās militārās mācības “Namejs 2018”, kurās piedalīsies ne tikai Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, bet arī rezerves karavīri un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls.

Lai stiprinātu nacionālās aizsardzības spējas, lauka taktisko mācību "Namejs 2018" norise tiek plānota ne tikai militārajos poligonos, bet arī ārpus tiem – pilsētās, pagastu centros vai infrastruktūras objektu tuvumā. Mācību norises vietas un aktivitātes iepriekš tiks saskaņotas ar iesaistīto pašvaldību vadību, un, tuvojoties mācībām, par tām tiks informēta arī sabiedrība.

2017.gadā Latvijā norisinājās vairāk nekā 30 dažāda līmeņa un intensitātes militārās mācības un vingrinājumi. Latvijas novadu un pilsētu pašvaldību atbalsts šo mācību norisei ir devis neatsveramu ieguldījumu valsts aizsardzības stiprināšanā, veicinot arī sabiedrības izpratni par Latvijas un sabiedroto bruņotajiem spēkiem un to iesaisti mūsu valsts aizsardzībā.

Pērn Latvijas teritorijā pirmo reizi notika militārās mācības "Saber Strike 2017" ar lielu Latvijas un sabiedroto spēku vienību karavīru un bruņutehnikas iesaisti ārpus Ādažu poligona. Mācību laikā Amatas, Mālpils, Ogres, Ropažu, Salaspils, Siguldas un Stopiņu novados bruņutehnikas un kājnieku vienības veica militāro mācību uzdevumus, iepriekš to saskaņojot ar zemju īpašniekiem. Arī 2017.gada rudenī militāro mācību "Mazais Namejs 2017" uzdevumu īstenošana notika valsts un pašvaldību teritorijās.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI