DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Sadarbību veidos jaunu un topošu latviešu organizāciju pārstāvji no Norvēģijas līdz pat Turcijai un Izraēlai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šajā nedēļas nogalē, no 13. līdz 15. oktobrim, sadarbības stiprināšanas sarunām Milānas apkaimē pulcēsies vairāk kā divdesmit aktīvi jaunu un topošu diasporas organizāciju pārstāvji no visas Eiropas un tās austrumu kaimiņreģiona. Eiropas Latviešu apvienības rīkotā semināra mērķis ir veidot ciešākas saiknes gan starp arvien daudzskaitlīgākajām diasporas latviešu organizācijām, gan ar partneriem Latvijā.

ELA vicepriekšsēde Elīna Pinto ir gandarīta par Latvijas cilvēku rosību, kas arvien spēcīgāk jaušama visā Eiropā un arī arvien tālāk kaimiņos uz austrumiem un dienvidiem. "Daloties pieredzē par biedrību veidošanu, sadarbības iespējām un raisot jaunas idejas diasporas iesaistei Latvijas norisēs, mēs vēlamies veicināt uzņēmību, līdzdalību un sadarbību pāri Latvijas robežām, tā stiprinot Latvijas kopējo cilvēkkapitālu un izaugsmi," viņa skaidro.

Sadarbības seminārā tiksies aktīvi latvieši no Norvēģijas līdz pat Turcijai un Izraēlai, kas veido jaunas ar latvisko identitāti, uzņēmējdarbību un jaunatnes līdzdalību saistītas interešu kopas vai biedrības. Kolēģus viesos uzņems Itālijas un itāļu Šveices latviešu biedrība ALISI, kas par tikšanās vietu izvēlējusies Pjemontas vēsturiskās pilsētas Novāras apkaimi, kur tiks kopīgi iestādīts otrais no simts ozoliem, ko Itālijas latvieši velta Latvijas simtgadei.

Seminārā piedalīsies pārstāvji no latviešu kopienām Turcijā, Ukrainā, Izraēlā, Polijā, Gruzijā, Krievijā, Norvēģijā, Itālijā, Spānijā, Francijā, Nīderlandē, Austrijā, Vācijā, Lielbritānijā, Īrijā un Luksemburgā. Par sadarbības un diasporas atbalsta iespējām stāstīs arī Sabiedrības integrācijas fonda, Izglītības un zinātnes ministrijas un Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Semināra uzdevums ir atbalstīt diasporas pašorganizēšanos Eiropā, stiprināt jaunu vai topošu diasporas organizāciju spējas, uzlabot informācijas apmaiņu un savstarpējo sadarbību ar citām diasporas organizācijām Eiropā, kā arī stiprināt saikni ar Latviju. Seminārs tiek rīkots, pateicoties Sabiedrības Integrācijas fonda atbalsta programmai diasporas NVO kapacitātes stiprināšanai. Valdībā ir panākta konceptuāla vienošanās par šīs programmas atjaunošanu arī 2018.-2021. gadā, un budžeta procesa ietvaros par to vēl jālemj Saeimā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI