DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Igaunijas militārās industrijas uzņēmums „Milrem” sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu publicē savu jaunāko grāmatu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Igaunijas militārās industrijas uzņēmums „Milrem” sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu publicē savu jaunāko grāmatu "Digitālās kājnieku kaujas sistēmas. Darbības principi.

Militāri konflikti ir bijuši un būs neatņemama starptautisko attiecību sastāvdaļa. Ņemot vērā vēstures cikliskumu, arī Baltijas jūras reģions nav pasargāts no jaunu bruņotu konfliktu iespējamības. Taču mazu valstu aizsargspējas pret valstīm ar augsti attīstītiem militāriem līdzekļiem ir ļoti ierobežotas – šo plaisu var mazināt militārās tehnoloģijas.

Viena no strauji progresējošām militāro tehnoloģiju jomām ir bezpilota sauszemes transportlīdzekļu izmantošana sauszemes spēku operācijās. Bezpilota sauszemes transportlīdzekļu attīstības galvenie virzītājspēki ir vēlme samazināt karavīru drošības riskus, kā arī paaugstināt sauszemes spēku vienību kaujas spējas.

Grāmatā ir apkopota dažādu valstu –  ASV, Izraēlas, Krievijas, Ķīnas, Polijas un Ukrainas –  pieredze bezpilota sauszemes transportlīdzekļu attīstībā. Tāpat grāmatā tiek iezīmēti ar šādu karadarbības līdzekļu izmantošanu saistītie juridiskie un ētiskie jautājumi.

Sauszemes kaujas robotu ēra ir sākusies, un pašlaik izmantojamie roboti ir tikai sākuma attīstības stadijā. Grāmatas autori uzsver, ka sauszemes kaujas roboti kļūs par neatņemamu sauszemes karadarbības daļu tuvā nākotnē, bet tālākā perspektīvā tiem var būt izšķiroša ietekme kaujas operāciju attīstībā.

Grāmatas elektroniskā versija angļu valodā ir brīvi pieejama Latvijas Ārpolitikas institūta mājaslapā: http://liia.lv/en/publications/digital-infantry-battlefield-solution-concept-of-operations-part-two-629

Grāmata seko pirmajam izdevumam "Digitālās kājnieku kaujas sistēmas. Ievads sauszemes robotikā," kas tika izdots 2016. gada decembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI