DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Semināri par pieejamo atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkās notiks 21 Latvijas pilsētā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūcija Altum informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros 2017. gada februārī uzsāk semināru ciklu par pieejamo valsts atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkās.

Semināru laikā klātesošie tiks informēti par  atbalsta programmas "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās" nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanas niansēm, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanas aspektiem. Semināros tiks sniegtas padziļinātas konsultācijas daudzdzīvokļu māju pilnvarotajām personām par finansējuma pieteikuma un saistīto pielikumu sagatavošanas jautājumiem. Tāpat semināros informēs par daudzdzīvokļu ēkas renovācijas projekta vadības procesa niansēm.

Uz semināriem aicinām namu pārvaldīšanas uzņēmumu, dzīvokļu īpašnieku biedrību un būvniecības uzņēmumu pārstāvjus, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākos.

Semināri par energoefektivitātes pasākumu īstenošanu daudzdzīvokļu ēkās un pieejamo valsts atbalstu notiks:

  • 15. februārī  – Preiļos un Rēzeknē;
  • 16. februārī  – Krāslavā un Daugavpilī;
  • 22. februārī  – Siguldā un Valmierā;
  • 23. februārī  – Smiltenē un Gulbenē;
  • 1. martā – Jelgavā un Bauskā;
  • 2. martā – Jēkabpilī un Ogrē;
  • 8. martā – Tukumā un Talsos;
  • 9. martā – Ventspilī un Saldū;
  • 15. martā – Salaspilī;
  • 21. martā – Ādažos;
  • 23. martā – Jūrmalā;
  • 29. martā – Olainē;
  • 6. aprīlī – Rīgā (tiešraide www.em.gov.lv).

Detalizētāka informācija par semināru norises vietām, dienas kārtību un reģistrēšanos dalībai tajos pieejama Ekonomikas ministrijas mājaslapā. Papildu informāciju var saņemt Ekonomikas ministrijā (dzivosiltak@em.gov.lv, 67 013 240). Jaunumiem par ēku energoefektivitāti var sekot līdzi arī twitter.com/siltinam un facebook.com/dzivosiltak.

Kā zināms, 2016. gada 15. martā Ministru kabinets apstiprināja jauno atbalsta programma energoefektivitātes paaugstināšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkās. Atbalstam daudzdzīvokļu ēku renovācijai laika periodā no 2016. līdz 2023. gadam būs pieejami 166 470 588 eiro. Jaunās programmas ietvaros plānots atbalstīt aptuveni 1 700 ēku atjaunošanu, sniedzot iespēju gandrīz 13,5 tūkstošiem ģimeņu sasniegt būtisku enerģijas ietaupījumu. Atbalstu daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem sniedz Attīstības finanšu institūcija Altum. Sīkāka informācija par programmu ir pieejama Altum mājaslapā un Ekonomikas ministrijas mājaslapā.

Papildus informējam, ka iepriekšējā Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda ietvaros, laika posmā no 2010.-2016. gadam ar ES fondu līdzfinansējumu Latvijā kopumā renovētas 711 ēkas. Detalizēta informācija par renovēto ēku statistiku publicēta Ekonomikas ministrijas mājaslapā, kā arī Latvijā renovēto ēku e-kartē

Elita Rubesa - Voravko
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI