DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Pašvaldības policijas kārtībniekiem ievērojami palielina uzturdevas kompensācijas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas pašvaldības policijas 2017.gada budžets, salīdzinot ar pagājušo gadu, palielināts par aptuveni vienu miljonu eiro, kas dod iespēju policistiem palielināt uzturdevas kompensācijas. Rūpējoties par jaunajiem darbiniekiem un cerot samazināt policistu iztrūkumu, vislielākais uzturdevas kompensāciju pieaugums 98,86 eiro apmērā būs kārtībniekiem.

Ņemot vērā, ka Rīgas pašvaldības policijas (RPP) budžets 2017.gadā ir palielināts par aptuveni vienu miljonu eiro, un pamatojoties uz Rīgas domes lēmumu, RPP priekšnieks Juris Lūkass izdevis rīkojumu, kas paredz, ka no 2017.gada 1.janvāra RPP pamatfunkciju veicējiem tiek palielinātas uzturdevas kompensācijas. Līdz ar to no 1.februāra, kad tiks saņemtas algas par janvāri, ikmēneša ienākumu pieaugums RPP kārtībniekiem sasniegs pat 18%.

 Uzturdevas kompensācijas iepriekš visiem RPP atestētajiem darbiniekiem bija 71,14 eiro, bet tagad kārtībniekiem un kārtībniekiem – glābējiem, tās būs 170 eiro. Nedaudz mazāks pieaugums būs inspektoriem, inspektoriem – glābējiem un vecākajiem inspektoriem, kuriem uzturdevas kompensācijas turpmāk būs 150 eiro, bet vismazākais pieaugums būs galvenajiem inspektoriem un galvenajiem speciālistiem, kuri turpmāk saņems 100 eiro lielas uzturdevas kompensācijas. Pārējiem RPP darbiniekiem uzturdevas kompensācijas paliks nemainīgas.

Tādā veidā ikmēneša ienākumi tiks palielināti visiem pamatfunkciju veicējiem, savukārt vadītājiem un vidējā līmeņa priekšniekiem ienākumi paliks nemainīgi. "Pagājušajā gadā ievērojami samazinājies policijas darbinieku skaits, tādēļ, ceļot ienākumus, jaunajiem darbiniekiem, mēs ceram samazināt policistu iztrūkumu Rīgā," papildinātā budžeta līdzekļu sadali skaidro RPP priekšnieks Juris Lūkass.

Pašlaik RPP trūkst vairāk nekā 80 darbinieku, kas ir vairāk nekā desmitā daļa no visiem RPP pamatfunkciju veicējiem. Par policistu var kļūt ikviens, kam ir laba fiziskā sagatavotība, augsta tiesiskuma apziņa un vismaz vidējā izglītība. Jaunajiem darbiniekiem pirms darba gaitu uzsākšanas ir jāiziet trīs mēnešu apmācības, kuru laikā tiek maksāta amatalga. Vairāk par pieteikšanos darbā var uzzināt RPP mājaslapā – rpp.riga.lv

Toms Sadovskis
Rīgas pašvaldības policijas
Galvenais sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI