DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Trešajā Adventē iedzīvotājus aicina apmeklēt koncertus un festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sagaidot trešo Adventi, Rīgā iedzīvotāji tiek aicināti svinīgi iedegt svētku egli 11. novembra krastmalā, apmeklēt plašu koncertu programmu un radošās darbnīcas, kā arī iepazīt vairāk nekā 30 dažādus mākslinieku veidotus egļu stāstus vides objektu festivālā „Ziemassvētku egļu ceļš 2016”, kas pilsētvidē būs apskatāmi no 9. decembra.

Ceturtdien, 8. decembrī, plkst. 16.00 Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, iededzot svētku egli 11. novembra krastmalā, atklās 7. vides objektu festivālu "Ziemassvētku egļu ceļš". Krastmalā izvietotā "Rīdziniece" ir viena no festivāla eglēm, kas iedzīvotājus priecēs gan Ziemassvētku gaidīšanas laikā, gan gadumijas pasākumā.

Līdz ar šīs svētku egles iedegšanu sāksies vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš", kurā no 9. decembra līdz 2017. gada 8. janvārim būs apskatāmi 35 profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi. Vides dizaina objekti arī šogad sola pārsteigt ar ideju oriģinalitāti, radot pilsētā īpašu svētku noskaņu. Ceļvedi festivāla apskatei iespēja atrast tīmekļa vietnē: www.eglufestivals.lv.

Svētku sajūtu Rīgā būs iespēja gūt, apmeklējot koncertus dievnamos. 9. decembrī garīgās mūzikas koncerts "Angelus Domini" skanēs Rīgas Domā, bet Rīgas Lutera baznīcā notiks muzikāla performance "Gaismu meklējumi". Šajā dienā sāksies arī festivāls "Eiropas Ziemassvētki", kurā līdz 31. decembrim izskanēs 11 dažādi koncerti. Rīgas Sv. Pētera baznīcā 10. decembrī apmeklētāji aicināti uz Rīgas pilsētas senioru vokālo ansambļu koncertu "Klusais noslēpums".

Trešās Adventes svētdienā turpināsies koncertu cikls "Adventa mūzikas svētki Rīgā", aicinot klausītājus uz Rīgas Mateja baznīcu, kurā koncertēs Silvija Silava un Sniedze Prauliņa, un uz Rīgas Veco Sv. Ģertrūdes baznīcu, kurā uzstāsies Haralds Sīmanis. Šajā dievnamā svētdienas vakarā būs dzirdams arī senās mūzikas koncerts "Ars Antiqua Riga. Gods Dievam augstībā". 11. decembrī svētku koncerts "Ziemas ainavas"  būs dzirdams Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Svētku noskaņa valdīs arī Rīgas kultūras centros. Sestdien koncerts "Svētku smaržu uzburot" notiks Kultūras centrā "Iļģuciems", bet svētdien Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" klausītājus gaidīs Rīgas gospeļkoris un instrumentālā grupa. Savukārt Kultūras centrā "Imanta" notiks koncerts "Ziemassvētku gaisma", bet Rīgas Latviešu biedrības iedzīvotāji aicināti apmeklēt koncertu "Ziemas stāsti".

Bērni nedēļas nogalē gaidīti Kultūras centra "Ritums" filiālē (Ieriķu ielā 43A), kur darbosies Ziemassvētku radošās darbnīcas apsveikumu kartīšu, rotājumu un dāvanu darināšanā, kā arī būs iespēja iet rotaļās..

Spēles un rotaļas kopā ar rūķiem, kā arī kultūras programmu nedēļas nogalē piedāvā arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņi, kas notiek Doma laukumā, Līvu laukumā, Esplanādē un Kalnciema kvartālā.

Adventa laika pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas pašvaldība. Pasākumu programma pieejama tīmekļa vietnē: www.kultura.riga.lv, drukātā veidā tā pieejama tūrisma informācijas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un pasākumu norises vietās.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI