DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Šogad „Gada rīdzinieka” tituls piešķirts Maestro Raimondam Paulam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas domes balva „Gada rīdzinieks 2016” šogad piešķirta Maestro Raimondam Paulam par izcilu ieguldījumu Latvijas mūzikas un sabiedriskās dzīves attīstībā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē. Balvu pasniegs Rīgas domes svinīgajā sēdē, kas notiks 18. novembrī plkst. 12.00 par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienai.

Svinīgajā sēdē tiks pasniegti arī Rīgas domes Atzinības raksti, kā arī Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balva. Ar Rīgas domes Atzinības rakstu un piemiņas monētu apbalvos kinorežisoru, aktieri, rakstnieku un gleznotāju Jāni Streiču par daudzpusīgu ieguldījumu latviešu kino un kultūrā un Rīgas vārda popularizēšanu pasaulē. Par nozīmīgu kultūras vērtību uzkrāšanu, saglabāšanu un popularizēšanu un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē tiks apbalvota arī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce. Latvijas Organiskās sintēzes institūta Zinātniskās padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš saņems Atzinības rakstu par izcilu ieguldījumu ķīmijas zinātnes attīstībā un sekmīgu starptautisko sadarbību, popularizējot Rīgu. Rīgas domes atzinību izteiks arī ielu sporta un ielu kultūras kustības "Ghetto Games" līderim Raimondam Elbakjanam par sekmīgu bērnu un jauniešu iesaisti lietderīgās brīva laika un sporta aktivitātēs un Rīgas vārda popularizēšanu pasaulē. Par teicamu sniegumu 2016. gada Vasaras Paralimpiskajās spēlēs un Rīgas vārda popularizēšanu pasaulē tiks apbalvots Aigars Apinis un Diāna Dadzīte.

Rīgas domes un LZA balvu saņems LZA akadēmiķis Agris Gailītis par fundamentāliem pētījumiem magnetohidrodinamikā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē. Viņu šim apbalvojumam izvirzīja LZA.

Uz pašvaldības apbalvojumu "Gada rīdzinieks" var pretendēt jebkuras valsts piederības un tautības persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un ar savu talantu un darbu ir veicinājusi Rīgas atpazīstamību un pievērsusi sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai.

Pretendentus apbalvojumam "Gada rīdzinieks 2016" varēja pieteikt ikviens Rīgas iedzīvotājs. Iesūtītos pieteikumus vērtēja žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un viņa vietnieka Andra Amerika vadībā. Žūrijā bija Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors Zigmars Liepiņš, LZA prezidents Ojārs Spārītis, Rīgas Tehniskās universitātes rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickis, sociologs Arnis Kaktiņš, u.c. sabiedrībā pazīstami cilvēki. 

Līdz šim apbalvojumu "Gada rīdzinieks" saņēmuši diriģenti Romāns Vanags un Māris Sirmais, režisors Alvis Hermanis, hokeja treneris Jūliuss Šuplers, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, māksliniece Džemma Skulme, mecenāti Ināra un Boriss Teterevi, kā arī Zaiga un Māris Gaiļi.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI