DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

ES mājā 7.novembrī prezentācija par karjeras iespējām OECD

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 7. novembrī, plkst. 12.00 Eiropas Savienības mājā, 1.stāvā, Aspazijas bulvārī 28 studenti un ikviens interesents aicināts uz prezentāciju par karjeras iespējām Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (Organisation for Economic Cooperation and Development, turpmāk – OECD).

Šogad Latvija kļuva par 35. valsti, kas pievienojusies OECD, līdz ar to Latvijas iedzīvotājiem ir pilntiesīgas iespējas pretendēt uz darba vietām tās Sekretariātā, kas atrodas Parīzē, Francijā.

OECD pārstāvji Dónal Mulligan un Anna Osiska stāstīs par to, kas ir OECD, kādas ir darbā pieņemšanas procedūras un aktuālās programmas pēc augstskolas diploma iegūšanas. Apmeklētājiem būs iespēja uzdot jautājumus un atstāt OECD pārstāvjiem savu kontaktinformāciju, jo viņi ir ieinteresēti uzturēt kontaktus ar perspektīviem kandidātiem. Pasākums notiks angļu valodā.

OECD ir divas pēcdiploma programmas: programma "Young" (YPP) un "Young Associates" (YAP), kas tiek uzsākta šajā rudenī. OECD meklē augstskolu absolventus, kas varētu strādāt OECD Sekretariātā Parīzē starptautiskās politikas jomā. Lielākā daļa pretendentu ir no ekonomikas, sabiedrības politikas, vadības, statistikas vai politikas zinātnes jomām, bet OECD plāno pieņemt darbā arī citu jomu, piemēram, tiesību, zinātnes, tehnoloģiju, vides, nodokļu, izglītības, veselības, migrācijas, u.c. speciālistus. OECD amatpersonām noteikti jābūt kādas tās dalībvalsts pilsonībai.

OECD ir starptautiska attīstīto valstu organizācija, kuras galvenais mērķis ir kopējās ekonomiskās situācijas un labklājības veicināšana OECD dalībvalstīs un partnervalstīs. OECD izstrādā starptautiskas vadlīnijas un veic pētījumus, sniedz zināšanas un padomus, lai uzlabotu valsts rīcībpolitiku un pilnveidotu pārvaldību, tādejādi veicinot izaugsmi un labāku dzīves kvalitāti. OECD piedāvā platformu, kurā valdības, strādājot kopā un daloties pieredzē, meklē risinājumus dažādām attīstības problēmām.

Latvija par pilntiesīgu OECD dalībvalsti kļuva 2016. gada 1. jūlijā.

Nodarbinātība ir viena no Eiropas Savienības prioritātēm, tāpēc ES mājā tematisko mēnešu ietvaros tiek rīkoti pasākumi, palīdzot pilnveidot prasmes un sniedzot jaunas zināšanas, kas var noderēt, iesaistoties darba tirgū un veidojot turpmāko karjeru. Papildu informācija šeit.

Vietu skaits ir ierobežots! Pieteikšanās tiešsaistē.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

 

Anita Jansone,
Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītājaaaa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI