DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Konference „Kultūras mantojuma, mūsdienu arhitektūras un dizaina mijiedarbība”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Laikā, kad norisināsies Latvijas Prezidentūra Eiropas Savienības Padomē tiks rīkota starptautiska konference „Kultūras mantojuma, mūsdienu arhitektūras un dizaina mijiedarbība”, ko rīko Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija.

Divu dienu diskusijās 12. un 13.martā Latvijas Mākslas akadēmijā dažādu nozaru profesionāļi, kā arī sabiedrības (sabiedrisko organizāciju) pārstāvji tiks aicināti veidot dialogu par kvalitāti kultūrvēsturiskās vides attīstībā un mūsdienu arhitektūras un dizaina lomu esošo vērtību papildināšanā un izcelšanā. Tādā veidā Latvija turpinās Grieķijas un Itālijas prezidentūru uzsākto darbu kultūras mantojuma jomā.

Latvija ir aicinājusi dalīties pieredzē Eiropā un Latvijā atzītus kultūras mantojuma, arhitektūras un dizaina ekspertus – teorētiķus un praktiķus, tādējādi sniedzot gan teorētisko pamatu diskusijām, gan piemērus novērtēšanai un iedvesmai. Starp lektoriem minamas tādas nozīmīgas personības kā britu arhitekts, Europa Nostra un daudzu citu balvu ieguvējs, Kings Cross stacijas Londonā rekonstrukcijas autors John McAslan, Eiropas un Vidusjūras muzeja direktors un Marseļas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas koordinators Jean – Francois Chougnet, norvēģu arhitektu biroja Snøhetta - Oslo operas autoru –arhitekte Marianne Sætre un citi (informācija par lektoriem sekos).

Nolūkā rosināt visplašāko diskusiju par konferences jautājumiem, kā arī nodrošināt Latvijas Prezidentūras mērķi sarīkot t.s. "bezpapīra" prezidentūru, konferences darba dokumenti būs pieejami īpaši šādam nolūkam izveidotā interneta vietnē heritageriga2015.lv

Konference notiks radošās darbības nedēļas "Radi!" ietvaros, to līdzfinansē Eiropas Komisijas programma "Radošā Eiropa". Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, dalība konferencē ir ar ielūgumiem. Konferences laikā būs nodrošināta tiešraide internetā, kā arī konferences delegāti, augstskolu studenti un citi interesenti – aicināti diskutēt un paust savu viedokli sociālajos tīklos: Twitter.com @mantojums, Facebook.com/mantojums, forums.mantojums.lv  

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija
Baiba Mūrniece

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI