DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Paneļdiskusija par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Latvijā, tās prakses un riski.

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2014.gada 11.novembrī Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar PROVIDUS Domnīcu organizē publisku paneļdiskusiju „Termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā: Prakse un riski”, kas norisināsies Eiropas Savienības mājas Lielajā zālē plkst. 13.30-15.30.

Paneļdiskusijā piedalīsies LATO valdes priekšsēdētājs Toms Baumanis, analītiskā žurnāliste, Re:Baltica dibinātāja un direktore Inga Spriņģe, Drošības un stratēģiskās pētniecības centra izpilddirektors Jānis Bērziņš, neatkarīgā pētniece Rita Našeniece, PROVIDUS pētniece un direktore Dace Akule, Saeimas deputāts Ainars Latkovskis un FIDEA eksperts Gundars Kuļikovskis. Paneļdiskusijas mērķis ir identificēt ekonomiskos, drošības un sociālos riskus, ko rada pārmērīgi dāsnā termiņuzturēšanās atļauju (TUA) izsniegšana ārvalstu iedzīvotājiem, kā arī aplūkot, kā imigrācijas sliktās prakses atspoguļojas nacionālās drošības jautājumos, izglītības sistēmā un mediju telpā.

Ar paneļdiskusijas palīdzību organizatori vēlas uzsvērt jautājuma nozīmību ne tikai lokālā, bet arī Eiropas mērogā un, norādot uz situācijas nopietnību, pievērst attiecīgo instanču pārstāvju uzmanību.

Šā gada aprīlī LATO, balstoties uz pastāvošajiem nacionālās drošības draudiem, vērsa Ministru Kabineta un sabiedrības uzmanību uz nepieciešamajām izmaiņām TUA tirdzniecības ierobežojumos, un aicināja:

  1. Izslēgt no TUA saraksta ES un NATO valstīm nedraudzīgu valstu pilsoņus;
    Atcelt ieguldījumus nekustamajā īpašumā kā pamatu TUA saņemšanai;
    Palielināt TUA cenu par ieguldījumu uzņēmumu pamatkapitālā.

Reģistrācija pasākumam iespējama aizpildot elektronisko reģistrācijas formu http://ej.uz/qmt8 
Vairāk informācijas www.lato.lv vai rakstot lelde@lato.lv

Lelde Mencendorfa
Projektu vadītāja
Latvijas Transatlantiskā organizācija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI