DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2
2
2

Ziemassvētku atbalsta akcija Karavīru bērniem Ukrainā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti palīdzēt sarūpēt Ziemassvētku dāvanas un atbalstīt Ukrainas karavīru ģimenes.

No 27.oktobra līdz 5.decembrim aicinam palīdzēt sarūpēt Ziemassvētku dāvanas karavīru bērniem - kopskaitā gandrīz 300 bērni vecumā līdz 19 gadiem gaida mūsu palīdzību un cer uz mazo Ziemassvētku brīnumu, kas sasildītu viņu sirdis. Bērni priecāsies par dažāda veida rotaļlietām, sporta aprīkojumu un citām mantām, bet viņu vecāki – par segām, termosiem, tējkannām, galda lampām un eļļas radiatoriem, kas lieti noderēs ziemas spelgonī. Pilns nepieciešamo lietu saraksts atrodams www.lato.lv

Decembra vidū sūtījums tiks nogādāts karavīru ģimenēm Mikolajevā. Iedzīvotāji tiek aicināti atbalstīt akciju arī finansiāli, ziedojot speciāli tam paredzētajās ziedojumu kastītes, kas atrodamas Latvijas Kara Muzeja, LATO un Galerija Rīga telpās, vai arī veicot pārskaitījumu LATO kontā, norādot tā izlietošanas mērķi, piemēram,  kura bērna sapņa piepildīšanai nauda ir paredzēta.  Saziedotie naudas līdzekļi tiks izlietoti gan dāvanu iegādei, gan transportēšanas izdevumu segšanai, lai dāvanas nogādātu līdz ģimenēm.

Ziedojumus iespējams nodot LATO birojā (Rūpniecības ielā 10, Rīgā) vai arī Latvijas Kara muzejā (Smilšu ielā 20, Rīgā),  katru darbdienu no plkst. 10.00 līdz 17.00

Pateicībā par atbalstu, Latvijas Kara muzejā būs iespējams aplūkot bērnu radītos  zīmējumus Ziemassvētku vecītim, kas atceļojuši no pašas Ukrainas. Tāpat tie būs pieejami gan LATO, gan Aizsardzības ministrijas oficiālajās mājas lapās un sociālajos tīklos.

Jau informējām, ka šā gada martā Krievijas okupācijas dēļ Ukrainas Bruņoto spēku karavīri un viņu ģimenes bija spiestas pamest savas dzīvesvietas Krimā un pārcelties uz vairāk nekā 300 kilometru attālo Mikolajevas apgabalu.

Lai palīdzētu piespiedu pārcelšanās rezultātā cietušajām Ukrainas karavīru ģimenēm un atvieglotu viņu ikdienas rūpes, Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) un Aizsardzības ministrija turpina vasarā aizsākto palīdzības akciju, kurā aicina ziedot praktiskas lietas, kas būtu noderīgas ģimenēm to ikdienas rūpju atvieglošanai.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar LATO projektu vadītāju Leldi Mencendorfu rakstot uz: lelde@lato.lv vai pa tālruni (+371) 22379140, jaunāko informāciju par akciju iespējams atrast LATO mājas lapā www.lato.lv un sociālajos tīklos.

Lelde Mencendorfa
Projektu vadītāja
Latvijas Transatlantiskā organizācija

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI