DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas Transatlantiskās organizācijas viedoklis par aizliegumu Kremļa atbalstītājiem ieceļot Latvijā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Transatlantiskā organizācija atbalsta Latvijas ārlietu ministra E.Rinkēviča aizliegumu Kremļa agresijas Ukrainā atbalstītāju ieceļošanu Latvijā.

Visā Eiropā un ASV notiek diskusija par sankciju pastiprināšanu. Putina vadītā Kremļa mērķis ir sagraut neatkarīgu Ukrainas valsti, tās teritoriālo integritāti un suverentitāti. Krievija atbalsta starptautisko terorismu nodrošinot ar finansējumu, bruņotiem karotājiem un modernāko bruņojumu teroristu grupas Austrumukrainā, kas novedis pie Malaizijas aviokompānijas civilās lidmašīnas notriekšanas ar 298 nevainīgiem upuriem.   

Kremļa politikas atbalstītājam Krievijā jāapzinās, ka tiem var tikt liegta ieceļošana ASV vai Eiropas Savienības valstīs. Aizliegums Latvijā ieceļot "Jaunā viļņa" nomenklatūras mūziķiem ir skaidrs norādījums nodarboties ar muzicēšanu nevis politiku.

Krievijas vēstnieka Vešņakova šodien izteiktais Latvijas ārlietu ministra vērtējums ar spriedelējumiem par "angažētu Ukrainas krīzes vēretējumu" apliecina diplomātisko normu pārkāpumu.

Uzskatām, ka Krievijas vēstnieks Vešņakovs ar savu viedokli iejaucas Latvijas kā ES un NATO dalībvalsts iekšējās lietās. Diemžēl vēstnieka Vešņakova izteikumi šobrīd jau pamatoti var tikt vērtēti Vīnes konvencijas kontekstā.

Katrīna Allikas
Ģenerālsekretāre
Latvijas Transatlantiskā organizācija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI