DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija un LATO aicina palīdzēt Ukrainas karavīru bērniem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aicinām Latvijas sabiedrību piedalīties akcijā, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīru bērniem, uzsākot skolas gaitas jaunajā mācību gadā.

Šī gada martā Krievijas okupācijas dēļ Ukrainas Bruņoto spēku karavīri un viņu ģimenes bija spiesti pamest savas dzīvesvietas Krimā un pārcelties uz vairāk nekā 300 kilometru attālo Mikolajevas apgabalu. Šogad jaunajā dzīves vietā skolas gaitas uzsāks  ap 190 cietušo  karavīru bērni vecumā līdz 19 gadiem.

Lai palīdzētu piespiedu pārcelšanās rezultātā cietušajām Ukrainas karavīru ģimenēm un atvieglotu viņu ikdienas rūpes, Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) un Aizsardzības ministrija, atsaucoties uz Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba lūgumu, ir aizsākusi palīdzības akciju, kurā aicina ziedot praktiskas lietas, kas būtu noderīgas jaunā mācību gada uzsākšanai.

Aicinām līdz 15. augustam nogādāt skolas gaitām nepieciešamās kancelejas preces (penāļus, zīmuļus, pildspalvas, papīru, grāmatu vāciņus, krāsas u.c.), kā arī skolas somas, uz LATO biroju – Rīgā, Rūpniecības ielā 10. Augusta vidū ar Latvijas vēstniecības Ukrainā atbalstu sūtījums tiks nogādāts bērniem Mikolajevā.

Aizsardzības ministrija un Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) aicina ikvienu iedzīvotāju nepalikt vienaldzīgam un iesaistīties  šajā palīdzības akcijā. Jautājumu gadījumā par ziedojumu nodošanu lūgums sazināties ar LATO ģenerālsekretāri Katrīnu Allikas pa tālruni 22572285 vai e-pastu katrina@lato.lv.

Līna Kārkliņa
Projektu vadītāja
Latvijas Transatlantiskā organizācija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI