DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūnijā, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Norisināsies NATO Samita simulācijas spēle Baltijas un Krievijas jauniešiem

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rītdien, 13.jūnijā, Latvijas Kara muzejā, Smilšu ielā 20, Rīgā norisināsies NATO Samita Simulācijas spēle Baltijas un Krievijas jaunajiem līderiem. Spēli organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā.

NATO Samita simulācijas spēle dod iespēju jauniešiem izprast NATO lēmumu pieņemšanas procesu, institucionālo darbību, aktualitātēm drošības un ārpolitikas jautājumos, izaicinājumiem. Šogad spēlē īpaša uzmanība tiek pievērsta NATO partnerībai, Afganistānai pēc 2014.gada, NATO Aizsardzības spēju pilnveidošanai. NATO ģenerālsekretāra lomu Samita simulācijā šogad uzņemsies Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts.

Šogad spēlē piedalīsies 56 jaunieši no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, kuri ir sadalīti komandās 2 cilvēku sastāvā un pārstāvēs visas 28 NATO dalībvalstis. Spēlē piedalīsies augstskolu studenti, jaunie profesionāļi no valsts un nevalstiskā sektora un topošie diplomāti vecumā no 18 līdz 35 gadiem. Jaunieši projektam pieteicās iesūtot analītiskās esejas, un 56 labāko eseju autori tika uzaicināti uz Latviju. Sešām labākajām NATO Samita Simulācijas spēles komandām tiks nodrošināta projekta galvenā balva – izglītojošs brauciens uz NATO galveno mītni Briselē!

Spēles rīkošanu atbalsta Aizsardzības ministrija, Ārlietu ministrija un NATO Publiskās diplomātijas nodaļa.

Seko aktualitātēm: www.twitter.com/LATO_LV, www.facebook.com/LatvianTransatlanticOrganisation

www.twitter.com/USEmbassyRiga, www.facebook.com/usembassyriga

Informāciju sagatavoja:
Katrīna Allikas
Projekta koordinatore
Tālr.: +371 22 57 22 85
E-pasts: katrina@lato.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI