DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Augstskolu pārstāvji Ārlietu ministrijā diskutē par studentu piesaisti no Indijas

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ārlietu ministrija

27.martā Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru organizēja semināru „Eksporta ABC – izglītības eksports uz Indiju”. Pasākumā piedalījās vairāk nekā 30 augstskolu pārstāvji.

Atklājot semināru, Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas vadītājs - vēstnieks Jānis Mažeiks apliecināja Ārlietu ministrijas gatavību palīdzēt Latvijas augstākās izglītības iestādēm ārvalstu studentu piesaistē. J.Mažeiks informēja, ka pateicoties Ārlietu ministrijas konsulārajai misijai 2012.gadā, Indijas studentu skaits Latvijas augstskolās gada laikā ir pieaudzis astoņkārtīgi, un informēja  klātesošos par ministrijas plānu šogad atvērt vēstniecību Indijā, kas būtiski veicinātu izglītības pakalpojumu eksportu uz Indiju. Ārlietu ministrijas Šengenas nodaļas vadītājas vietniece Laura Trēgere uzsvēra, ka, atsaucoties Latvijas augstskolu lūgumam, arī šī gada vasarā tiek plānota konsulārā misija Indijā.

Akadēmiskās informācijas centra direktore Baiba Ramiņa informēja par līgumprojektu par Latvijas un Indijas sadarbību augstākās izglītības jomā, kā arī par izglītības dokumentu atzīšanu. RTU rektora vietnieks starptautiskās akadēmiskās sadarbības un ārzemju studentu apmācības jautājumos Dr. Igors Tipāns atzīmēja veiksmīgo sadarbību ar Ārlietu ministriju un uzsvēra, ka Latvijas universitātēm ir būtiski sadarboties ārvalstu studentu piesaistē, lai palielinātu Latvijas universitāšu atpazīstamību ārvalstīs. Biznesa augstskolas "Turība" Studiju attīstības un starptautiskās akadēmiskās sadarbības prorektors Imants Bergs norādīja, ka ārvalstu studentu piesaiste Latvijas augstskolām paver jaunas iespējas, taču augstskolām, kas šīs iespējas vēlas izmantot, ir jārēķinās, ka ārvalstu studentu piesaistīšana ir ilgtermiņa projekts, kas var aizņemt vairākus gadus.

Šogad šis bija otrais seminārs cikla "Eksporta ABC" ietvaros. Nākamais seminārs notiks 17.aprīlī un būs veltīts Latvijas un Francijas sadarbībai transporta un loģistikas jomā.

Ar cieņu
Preses un informācijas nodaļa:
(371) 67016 272. Fakss: (371) 67222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
Mājaslapa: www.am.gov.lv
Fotogrāfijas: flickr.com
Twitter: http://twitter.com/arlietas
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Ministry-of-Foreign-Affairs-of-the-Republic-of-Latvia/261199903908113
Draugiem: http://www.draugiem.lv/httpwww.mfa.gov.lv/
Youtube: http://www.youtube.com/user/LatvianMFA

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI