DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Starptautisks konkurss vidusskolēniem “Aliante 2013”

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) aicina jauniešus piedalīties starptautiskajā konkursā “Aliante 2013”, kura mērķis ir uzlabot jauniešu zināšanas par Ziemeļatlantijas līguma organizāciju (NATO), drošības jautājumiem un starptautiskajām attiecībām.

Konkurss Aliante jau 12. reizi pulcēs mērķtiecīgus, gudrus un daudzveidīgus jauniešus no dažādām pasaules malām. Piedalīšanās konkursā ir ne tikai iespēja uzlabot savas zināšanas, bet arī satikt līdzīgi domājošus, aktīvus jauniešus no citām valstīm. Turklāt konkursa uzvarētājus gaida arī fantastisks ceļojums, kādu nespēj noorganizēt neviena ceļojumu aģentūra!

Konkursā var piedalīties visi vidusskolu jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem, kuri dzimuši laika posmā no 1993.gada 1.augusta līdz 1998.gada 30.jūnijam. Katra komanda jāizveido diviem dalībniekiem, un tai jābūt sastādītai saskaņā ar "Konkursa "Aliante 2013" dalības noteikumiem", kurus var atrast projekta mājas lapā www.project-aliante.org. Konkursā no vienas skolas var piedalīties neierobežots skaits komandu.

Konkurss notiek trīs kārtās. Pirmā no tām notiks tikai ar interneta starpniecību no 2013.gada 18.marta līdz 12.aprīlim. Tajā komandām būs jāatbild uz 20 testa jautājumiem par NATO un drošības politiku. Otrajā kārtā iekļūs visas tās komandas, kuras būs pareizi atbildējušās vismaz uz 15 jautājumiem. Konkursa 2.kārtā komandām būs jāatbild uz 25 atvērtajiem jautājumiem, un atbildes jānosūta elektroniski uz e-pastu aliante2013.latvija@gmail.com. Atbildes jānosūta līdz 2013.gada 24.maijam. Konkursa finālā iekļūs labākās komandas no visām 11 dalībvalstīm (vismaz viena komanda no katras valsts).

Fināls notiks no 7. līdz 12.jūlijam Karlbergas Militārajā akadēmijā, Zviedrijā. Tur komandas tiks apvienotas ar kādas citas valsts jauniešiem. Labākās fināla komandas oktobrī dosies vienreizējā braucienā uz Turciju. Uzvarētājiem būs iespēja izbaudīt neaizmirstamu ceļojumu uz austrumu pērli Turciju, kuras bagātais kultūrvēsturiskais mantojums ik gadu piesaista tūkstošiem tūristu. Turklāt Turcija var lepoties arī ar ievērojamu militāro kapacitāti, kas padara to par nozīmīgu sabiedroto. Uzvarētājus sagaida gan aizraujošas ekskursijas, gan iespējas pabūt dažādās Turcijas militārajās bāzēs un iepazīt militāro bruņutehniku.

Visus ceļošanas un uzturēšanās izdevumus sedz nacionālie, kā arī fināla un uzvarētāju brauciena organizētāji! Seko mums twitter: @AlianteLatvia un aliante2013.blogspot.com

Informāciju sagatavoja:
Didzis Stāvausis
Projekta nacionālais koordinators
Tālr.: +371 29199594
e-pasts: aliante2013.latvija@gmail.com

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI