DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2010
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Pašvaldību savienība iebilst pret RAPLM pievienošanu Vides ministrijai un pret plānošanas reģionu likvidāciju

Publicēts pirms 13 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 2. novembrī, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valde pieņēma lēmumu „Par pārdomātām ilgtermiņa reformām”, kuru trešdien, 3. novembrī, LPS nosūtīja 10. Saeimas tikko kā apstiprinātajam Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.
LPS valde ierosina jaunajai valdībai neuzsākt fragmentāras īstermiņa reformas, bet dot skaidru un sabiedrībai saprotamu valsts pārvaldes un normatīvā regulējuma samazinājuma plānu.

LPS neatbalsta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pievienošanu Vides ministrijai un aicina sākt ar Ministru kabineta reorganizāciju, sakārtojot līdzīgās valsts funkcijas atbilstošos blokos, nevis neloģiski apvienojot pretēju interešu nozares.

LPS neatbalsta plānošanas reģionu likvidāciju, pirms nav izstrādāts skaidrs un ekonomiski pamatots plāns līdzsvarotas valsts attīstības nodrošināšanai. Lai izkļūtu no krīzes, nepieciešama investīciju politika, kas vislabāk nodrošinātu Latvijas reģionu konkurētspēju ar citiem pasaules reģioniem. Šādai politikai nepieciešama tieša vietējo interešu pārstāvniecība.

LPS uzsver, ka valsts ekonomiskās krīzes ātrākai pārvarēšanai ir nepieciešams nekavējoties veidot mazu un efektīvu pārvaldi. Atbildību par reformu un tās organizācijas procesu ir jāuzņemas politiķiem, sniedzot skaidru redzējumu par reformas ieguvumiem, īstenošanas gaitu un efektivitāti. Jāvienkāršo gan pārvaldes struktūra, gan likumdošana. Likumiem jābūt vienkāršiem un saprotamiem, bet pārvaldei – atbilstošai iedzīvotāju interesēm.

Reformai jābūt kompleksai, aptverot visus pārvaldes līmeņus. Likvidējot esošās sistēmas atsevišķus posmus, jābūt skaidrībai, no kādām darbībām paredzēts atteikties un kuras tiks nodotas citām iestādēm vai pārvaldes līmeņiem. Šādam plānam jābūt sociāli un ekonomiski pamatotam, un nav jālikvidē institūcijas likvidēšanas pēc, teikts LPS valdes lēmumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI