SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
02. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Valsts turpinās atbalstīt ar celiakiju slimos bērnus

Stājas spēkā 02.04.2020.
Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai palīdzētu tiem vecākiem, kuru bērni ir slimi ar celiakiju, valsts šīm ģimenēm sniedz papildu atbalstu bezglutēna pārtikas iegādei.

FOTO: Freepik

Bērni, kuri slimo ar celiakiju, turpinās saņemt valsts atbalstu arī tad, ja ārkārtējās situācijas laikā būs beidzies termiņš ārsta gastroenterologa izsniegtajai izziņai, kas nepieciešama šī atbalsta saņemšanai.

Derīga izziņa, kurā norādīta diagnoze, ir priekšnosacījums valsts atbalsta saņemšanai, taču Covid-19 krīzes apstākļos, kad ārstu pieņemšanas ir pārtrauktas, to nav iespējams atjaunot, un arī pēc ārkārtējās situācijas beigām tam varētu būt nepieciešams ilgāks laiks.

Lai novērstu risku, ka bērni, kuriem šajā laikā būtu jāsaņem jauna ārsta izziņa atbalsta saņemšanai, to nesaņem, ir veikti grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 261 “Noteikumi par valsts atbalstu ar celiakiju slimiem bērniem”, kas stājas spēkā šodien, 2. aprīlī.

Tie nosaka – ja ar celiakiju slimajiem bērniem, kuri saņēma valsts atbalstu, ārkārtējās situācijas laikā vai triju mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas beigām beidzas ārsta izziņā norādītais termiņš un nav iesniegta nepieciešamā ārsta izziņa atbalsta saņemšanai, izziņas darbības termiņš tiek pagarināts uz laiku līdz sešiem mēnešiem, bet ne ilgāk kā līdz jaunas ārsta izziņas izdošanai.

Minētajos gadījumos ārsta izziņas termiņš tiks pagarināts automātiski un rakstisks pieprasījums par atbalsta piešķiršanu nebūs jāiesniedz. Ārsta izziņas derīguma termiņa pagarināšana būs attiecināma uz visām ārsta izziņām, kurām derīguma termiņš būs beidzies, sākot ar ārkārtējās situācijas izsludināšanas pirmo dienu – 2020. gada 12. martu.

Pēc Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras datiem, līdz šī gada 1. jūnijam jauna izziņa atbalsta saņemšanai ir jāiesniedz 221 bērnam.

***

MK rīkojuma Nr.103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" aktuālā versija un citi ar Covid-19 saistītie valdības pieņemtie normatīvie akti ir pieejami vietnes likumi.lv sadaļā “Covid-19”.  Visus aktuālos normatīvos aktus oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis" publicē nekavējoties pēc to saņemšanas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI