SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
15. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Satiksme
9
9

Taksometriem lidostā – jauna kārtība un automātiskā barjera

Stājas spēkā 15.09.2019.
Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Evija Trifanova, LETA

No svētdienas, 15. septembra, lidostas “Rīga” speciālajā zonā taksometru pakalpojumus drīkst sniegt tikai tie pārvadātāji, kas ir izpildījuši likumā noteiktās paaugstinātās prasības. Teritoriju  lidostā nodalīs automātiskā barjera, kas tiks pacelta, identificējot pārvadātāju ar speciālo licences kartīti. LV portāls skaidro, kas par jauno kārtību jāzina pasažieriem un taksometru pakalpojumu sniedzējiem.

15. septembrī noslēdzas pārejas periods, kas ļāva pārvadātājiem pielāgot taksometrus Autopārvadājumu likumā noteiktajām paaugstinātajām prasībām pakalpojumu sniegšanai starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā.

Turpmāk lidostas speciālajā zonā taksometru pakalpojumus drīkst sniegt tikai tie pārvadātāji, kas izpilda likumā noteiktās paaugstinātās prasības. Teritoriju lidostā nodala automātiskā barjera, kas tiks pacelta tikai tam taksometra vadītājam, kam ir speciālā licences kartīte.

Kas jāzina pasažieriem:

  • informācija par taksometru un sabiedriskā transporta pakalpojumiem atrodama īpaši šim nolūkam izveidotā tīmekļa vietnē www.airport-transport.lv;
  • informācija būs pieejama arī lidostas “Rīga” terminālī, pirmajās jaunās kārtības darbības dienās tiks norīkoti papildu darbinieki, kas sniegs nepieciešamo informāciju pasažieriem;
  • pirmās dienas tiks nodrošināti papildu reisi 322. ekspresbusa maršrutā atbilstoši lidojumu sarakstam laika posmos, kuros līdz šim sabiedriskais transports no lidostas un uz lidostu nekursēja (informācija maršrutu sarakstos galapunktos).

Kas jāzina pārvadātājiem:

  • speciālās licences kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions;
  • pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā;
  • jāspēj apkalpot personas ar invaliditāti;
  • jāspēj nodrošināt taksometrus ar 58 pasažieru sēdvietām un bērnu sēdeklīšiem;
  • autotransporta līdzekļi nedrīkst būt vecāki par pieciem gadiem;
  • taksometru skaitītājiem jābūt aprīkotiem ar vaučera QR koda validācijas tehnoloģiju, pārvadātājam jāsadarbojas ar vaučera tirgotāju.

“Ņemot vērā apstākļus, attiecībā uz vaučeriem kontrolējošās institūcijas pirmajās trīs nedēļas piemēros “konsultē vispirms”  principu,” informē satiksmes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Aļona Zandere. Informācija pārvadātājiem par kārtību, kādā tiek nodrošināta piekļuve speciālo licences kartīšu darbības teritorijai lidostā, pieejama tīmekļa vietnē www.airport-transport.lv.

LV portāls jau rakstīja, ka spēkā stājušies grozījumi Autopārvadājumu likumā, kas nosaka paaugstinātas prasības taksometru pakalpojumu sniegšanai autoostās, dzelzceļa stacijās, lidostās un ostās. Ministru kabinets šobrīd ir noteicis, ka šādas prasības tiek piemērotas starptautiskajā lidostā “Rīga”.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI