SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
30. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Mazās darītavas alkoholu turpmāk brūvēs tikai no Latvijas augiem

Stājas spēkā 30.10.2018.
Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Mazās alkoholisko dzērienu darītavas var ražot savu produkciju tikai no savvaļā augošiem un Latvijas teritorijā esošos dārzos vai dravās iegūtiem augiem – noteic grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas stājas spēkā 30. oktobrī. Likuma izmaiņas neietekmē alus ražošanas noteikumus.

LV portāls jau rakstīja, ka ar “Grozījumu Alkoholisko dzērienu aprites likumā” definēts, ka mazā alkoholisko dzērienu darītava ir fiziska persona – saimnieciskās darbības veicējs – vai komersants, kurš varēs ražot vīnu, raudzētos dzērienus, starpproduktus vai pārējos alkoholiskos dzērienus no savā īpašumā vai valdījumā esošajos dārzos un dravās vai savvaļā augošo augu produktiem, kas iegūti tikai Latvijas teritorijā.

Gadījumā, ja darītavas īpašnieks ir fiziska persona – saimnieciskās darbības veicējs, augu valsts produktus varēs pirkt arī no pirmās pakāpes radiniekiem vai laulātā, kuram Latvijas teritorijā piederošā dārzā vai dravā izejvielas iegūtas. Savukārt komersantam šāda iespēja būs, ja tā dalībniekam, kura pirmās pakāpes radiniekam vai laulātajam pieder dārzs vai drava Latvijas teritorijā, piederēs ne mazāk kā 35% komersanta kapitāldaļu vismaz deviņus mēnešus pirms darījuma veikšanas.

Iepriekš Alkoholisko dzērienu aprites likums noteica, ka mazās alkoholisko dzērienu darītavas, kurām ir atviegloti nosacījumi, lai saņemtu speciālo atļauju (licenci) apstiprināta noliktavas turētāja darbībai un akcīzes nodokļa nodrošinājuma reģistrēšanai, var ražot alkoholiskos dzērienus no savā īpašumā vai valdījumā esošajos dārzos un dravās iegūtajiem produktiem vai savvaļā augošiem augiem. Šī norma pieļāva iespēju nomāt vai patapināt zemi ārvalstīs un no tur iegūtās produkcijas izgatavot alkoholiskos dzērienus Latvijā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI